En Ucuz,Uygun Döviz Nerden Bulunur
-
Selamlar,
Bir arkadaşım işi gereği sürekli euro alım yapıyor yaklaşık günlük 5bin civarı bu yüzden en düşük kurla euro satışı yapabilecek bir yer arıyoruz.
Şu an İstanbul Laleli piyasasından döviz bürosundan temin etmekte daha uyguna nerden bulunabilir? Banka kurları çok çok daha yüksek tutuyor Garanti özellikle. İkinci bir sorum da var T.C merkez bankası en düşük euro dolar kuru yayınlıyor burdan temin etmenin bir yolu var mı sadece bankalar vs mi satın alabiliyor para döviz gibi konularda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum..
-
Vadeli işlem piyasasında 3 aylık alım sözleşmesi yapıp kur riskini azaltabilirsiniz. Tabi efektif üzerinden iş yapıyorsanız.
Vip sayesinde kur riskini azalttığınız gibi kur karıda elde etme şansınız bulunmakta, bu opsiyonda isterseniz sözleşmeyi fes edebilirsiniz. Yani 3 ay sonunda spot kur anlaşmayı yapmış olduğunuz kurdan düşük olursa gidip spot kurdan değişiminizi gerçekleşterebilirsiniz.
Ucuz döviz değişimi sağlamak eğer ki virgülden sonra ki 5. hanedeğişimlerinden bir kazanç sağlamayacaksa pek karlı değil. Yani düşündüğünüz kadar indirimli değişim yapan yer bulabileceğinizi sanmıyorum. Sokakta satanlar oluyor bazen, ne kadar güvenilir tartışılır. Ankara' daysanız Sakarya metrosu çıkışında sağda bulnuyorlar.
Merkez bankasına gelince, daha önce bir kere gitmiştim gezmek için. Her pazartesi sunumla üniversite öğrencilerine bankayı tanıtıyorlar. Ancak öyle bir değişim yapılacak yer gördüğümü hatırlamıyorum. Ama bir şubesi daha var Ankara da sanırım. Tam olarak bilmiyorum bu konuyu.