folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder En Verimli Reklam? Google/Facebook/Diğerleri?

En Verimli Reklam? Google/Facebook/Diğerleri?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

arkadaşlar Sizce en verimli reklam performansı nerden alınır?

google da şimdiye kadar 200 tl lik kupon harcadım sigorta alanında 10-15 dönüş oldu 1 tane bile satış olmadı :D

sonuç olarak dönüş 10-15

facebook kullanmadım bugün toplam bütçe 10 tl den 1 günlük mesir macunu reklamı girdim maksat performana bakmak ortalama 30-50 tık gelmesi gerekiyor

önceden kullananlar varsa tecrübelerini yazsa iyi olacak :)

reklamstore adhod mu ne varya onları kullanan oldumu hiç? onlarda verim nasıl?

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Reklam Store'dan uzak dur başka birşey söylemiyorum adam sikmeye yer arıyorlar ölçümlemeni doğru yapmazsan rakamlarına eyvallah dersen affetmezler çöp trafiği gönderirler geçerler.

Kullanacağın mecraya göre değişir tabiki de e-ticaret için facebook tan daha iyi dönüşüm alıyorduk filtreleme olayı başarılı bu konuda.

LuCiFeR tarafından 17/Nis/13 11:20 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Google reklamı fln hikaye bence en iyisi site sahipleriyle tek tek anlaşıp aylık banner koydurmak

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Google reklamı fln hikaye bence en iyisi site sahipleriyle tek tek anlaşıp aylık banner koydurmak

evet bu yöntem de iyi bir seçenek bunu atlamışım, özellikle trafik almak istediğin kitlenin potansiyel ziyaret edebileceği siteleri belirleyip görüşebilirsin

LuCiFeR tarafından 17/Nis/13 11:30 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

hocam orda şu var çok pahalı oluyor + gösterim cinsinden alıyor tıklama oranları düşük oluyor

facebookda hedef kitle çeşiyorsun ben mesir macununu 20-40 arası 1 yıllık evli ve anne baba seçtim :D gösterimden para vermiyorsun tıklama başına ödüyorsun

google da anahtar kelime varono göre fiyat veriyor ama facebookta 0,22 tık başı iken google 0,40-0,50 istiyo amk

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

frmtr donanimhaber vs yada ne bileyim yerli torrent sitelerine reklam verebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

facebook daha onay bekliyor diyo amk

google 15 dkda onaylıyor amk

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inferno
    inferno's avatar
    Erkek

Google reklamlarında e-ticaret dönüşümlerini remarketing noktasında alıyorum genellikle bu da yaklaşık olarak %60 lık bir dilimi kapsıyor. Google kelime bazlı reklamcılık ve site bazlı reklamcılıkta birbiriyle eşit seviyede satış getiriyor.  Facebook reklamları hem direk hem de dolaylı olarak satışı etkiliyor ancak doğru kitleye göre filtreleme yapman gerekiyor, bütçene göre oradan da sonuç alırsın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Yanlışım varsa af ola ancak bildiğim kadarı ile yorum yapayım.

İki türk reklam var bana göre. Bir aranan ürün vardır ona göre reklam yaparsın. İki aranan ürün değildir ama alıcı vardır gösterim ile reklam yapardın.

Aranan bir ürün ise adwords mantıklı ancak buna ek olarak seo kasılacak bir site yapılmalı. Bu şekilde adwords çıkarken bir yandan da anahtar kelimelerde yükselme çalışma içerisine gireceksin. Satış oranı azdır ancak gerçek alıcılar gelir. Kupon ile çıktığında zarar etmeyecek şekilde kurtarır yine kar oranına bağlı olarak. 

İkinci olanak arama hacmi yok ama satar dediğin ürün. Zamanında 500 TL Facebook reklamı bir şekilde çıkardık. Adwords de satış olmazdı ancak Facebook ile oldukça fazla satış olurdu. Yaş cinsiyet şehir vs seçimi yaparak atıyorduk. bu şekide ürünü alacak kitle belli oluyor. Güzel bir başlık ile tık alıyorduk. Direk sipariş 10 - 15tane oluyordu günlük. Ancak buna ek olarak beni aralarda oldukça fazla oluyor. Beni ara da telefon ile ne kadar satış yapar isek artık. Sohbet etmek için numarasını bırakan da oluyor gerçekten 3-5 tane alan da oluyordu. 

Eğer ki ürün aranarak satılacak birşey ise tanıtım yazıları ile siteye yönlendirme iyi. Ancak arama hacmi yoksa tanıtım yanında hit alan sitelerden reklam almak da satış yapacaktır. Ancak bunu denemedim dönüşü ne kadar bilmiyorum. 

Düzenleme:

Unutmuşum. Mail reklam ile de güzel dönüşler oluyor. 

kadirozdemir tarafından 17/Nis/13 18:15 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

sektöre göre değişebilir ama en çok geri dönüş alınan yine mailing oluyo, mailing yapmanın maliyet/geri dönüş oranı fazla oluyo. ortalama %10 açılma oranı ürüne görede satış oranı yakalıyorum.

mailing için aylık harcadığım parayı ortalama ayın ilk 2-3 günü çıkartıyorum. mailing yaptığım sayı da milyon falan değil kesinlikle. 230 bin kişilik listem var, bunlara attığım maillerin kategorilerini/açılma oranlarını listeliyorum hemen herkes için elimde "ne atarsam okur" şeklinde bir raporum mevcut.

sizde bu şekilde takip ederseniz, müşterinin suyuna göre çakarsanız maili işe yarayacaktır. mesela mailin başlığında tansiyon aleti geçiyosa onu açan herkesi en azından orta yaşlı olarak değerlendirebilir, ona göre işaretleyip ileriki maillerinizi ona göre atabilirsiniz, yada "galaxy s3 999 lira " diye mail attınız bunu açanları "aa bu gençtir, max 30 dur" diye düşünebilirsiniz.

milletin ne yaptığını görmek için bulduğum bütün bültenlere kaydoluyorum, genelde kimse başlık alanını verimli kullanamıyo. başlığında "size özel ürünler " yazan bi maili kimse siklemiyo mesela, açılma oranı 6% i bulmuyo.

Toplam Hit: 1404 Toplam Mesaj: 10