Entity Framework Hatası
-
Arkadaşlar, visual studioyu yükledim, ardından mysql i yükledim.
Veritabanını gösterirken şöyle bir hata alıyorum.

Nette araştırıp bulduğum kadarıyla bir yerde çözüme dair bir şeyler yapmış fakat ben yapamadım açıkcası.
Çözüm adresi
http://stackoverflow.com/a/35422569
Şimdiden teşekkürler.
-
tablo alanlarinda sikinti var hocam, alan primary key olarak ayarlanmis ama null deger aliyor. Hangi tabloysa ona bir bak, null olmasina imkan vermemen lazim ilgili kolonun daha sonra tekrar dene
-
Hoca tablonun icindeki datayi sil tekrar dene sorun kalmayacak:))
-
Bomboş veritabanı göstersem bile aynı hatayı alıyorum.
-
model olusturulurken datalarin onemi yok (ustteki arkadasin yazdigi sey dogru degil zaten), eger sorun tablo yapinda degilse (normalde pk olan bir alani null olarak olusturamazsin zaten de bir ihtimal olduysa), sorun mysql ile ilgili. daha once farkli hatalar aliyordum ben de, arada bazi uyumsuzluklar olabiliyor.
Benim kullandigim seyleri deneyebilirsin.
mysql versiyonu: 5.6
mysql .net connector: 6.9.8
mysql for visual studio: 1.2.3
EF versiyonu: 6.1.1
tavsiyem mysql in tum artiklarini kaldirip verdigim versiyonlardakini kur.
-
Abi Interface'deki veya Class'daki tipler ile DB deki tipler Null gösteriyor olabilir. 1 Tane Veri tabanı aç 1 tablo olsun 1 PK 1 de Normal alan olsun abi, daha sona bu şekilde bağlantıyı bi kur. Kurduktan sonra Class'lara bakar mısın DB nin tablosuna yani. Tipler aynı mı ? aynı hatayı alacakmısın bi görelim. Akşam müsait olursan birlikte bi bakalım bana da böyle saçma saçma hatalar verdi sonra tabloları tek tek elle güncelledim bende. Yada @unbalanced abimin dediklerini indir :D %99.9 çalışır. eğer sorun uyuşmazlık ise :/
Edit : Class içerisinde NullValue yada Empty gibi değişkenler varmı bir bak abi artık değişken mi denir ona isim mi bilmiyorum :/
MhmdAlmz tarafından 29/May/16 18:43 tarihinde düzenlenmiştir