Entity Mysql Prosedür Kullanımı (Yardım)
-
Arkadaşlar bir yerde takıldım.
Şöyle söyleyeyim. Aşağıdaki gibi bir prosedürüm ve tablom mevcut
CREATE TABLE tblEtiketler ( etiket_ID INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT NOT NULL, etiket VARCHAR(255), etiket_seo VARCHAR(255), sira INT DEFAULT 0, )
CREATE PROCEDURE SP_Etiket_Getir ( IN intEtiket_ID INT ) BEGIN SELECT * FROM tblEtiketler WHERE etiket_ID = intEtiket_ID; END
Yapmak istediğim şey şu
var strSonuc = ""; using (entity_DB db = new entity_DB()) { tbletiketler _ef = new tbletiketler(); strSonuc = db.Database.SqlQuery<string>("CALL SP_Etiket_Getir({0})", intEtiket_ID).FirstOrDefault<string>(); foreach (var item in strSonuc) { //Burada veritabanından gelen değerleri entity (_ef) katmanına atmak istiyorum //Mesela //_ef.etiket = veritabanından gelen etiket //_ef.etiket_seo = veritabanından gelen etiket_seo // gibi } };
ontedi tarafından 03/Şub/16 17:55 tarihinde düzenlenmiştir -
string e neden cast ediyorsun hocam? sana sp nin sonucu string gelmiyor ki ..
strSonuc = db.Database.SqlQuery<tbletiketler>("CALL SP_Etiket_Getir({0})", intEtiket_ID).FirstOrDefault<tbletiketler>();
tarzı bir şey yazman lazım..
Ama daha da ötesi eğer dbfirst ile yapmışsan (büyük ihtimal öyle görülüyor) zaten stored procedure ler modeline eklenmiştir
var list = contextin.SP_Etiket_Getir(sayiii);
foreach(var l in list)
{
....
}
-
Hocam yorum satırına almıştım çeşitli denemeler yapıyordum o yüzden saçma sapan bir şeye atamışımdır.
contextimde prosedür mevcut değil. update from database dediğim halde gelmemektedir.
ontedi tarafından 03/Şub/16 18:12 tarihinde düzenlenmiştir -
teamviewer yolla özelden bakalım istersen
-
unbalanced bunu yazdı
teamviewer yolla özelden bakalım istersen
Hocam eve geçince yollayayım.