Entityde Saçma Bir Hata Alıyorum
-
UPDATE EXCEPTION WAS UNHANDLED BY USER CODE
An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details.
aldığım hata bu .
[ValidateInput(false)]
public ActionResult UpdatePortfolio(int? id, string title, string content, string picture, int category)
{
if (!isAdmin)
{
return RedirectToAction("Index");
}
portfolio portfolio = GetPortfolio(id);
portfolio.Title = title;
portfolio.Description = content;
portfolio.Picture = picture;
portfolio.CategoryId = category;
if (!id.HasValue)
{
BlogModel.AddToportfolios(portfolio);
}
BlogModel.SaveChanges();
return RedirectToAction("Index");
}
private portfolio GetPortfolio(int? id)
{
return id.HasValue ? BlogModel.portfolios.Where(x => x.Id == id).First() : new portfolio() { Id = -1 };
}
tablo yapısı
portfolio
-----------
-id int autoincrement
title
description
picture
categoryid
portfolio_category
-------------------------
id auto increment
name
categoryid ile öbür tablonun id si foreign key var.
sorguda update işlemini yapabiliyorum,insert işlemi yaparken sıkıntı cıkıyor :|
-
hatanın nereden kaynaklandığını tahmin edebiliyorum ama emin değilim. verilen hatadan detaylar penceresindeki inner exception da hata ile ilgili detaylar var hocam onları da buraya alır mısın?
-
ciddi saçmalık. konuyu açtıktan sonra kafam 1 milyon oldu heralde bişi kaçırıyorum diye kapadım. şimdi hata detayını istedigin için açmak zorunda kaldım :D proje kapanıp açılınca düzeldi. yarım saattir bkaıorum şaka gibi
FCN tarafından 06/May/13 21:00 tarihinde düzenlenmiştir -
FCN bunu yazdı
ciddi saçmalık. konuyu açtıktan sonra kafam 1 milyon oldu heralde bişi kaçırıyorum diye kapadım. şimdi hata detayını istedigin için açmak zorunda kaldım :D proje kapanıp açılınca düzeldi. yarım saattir bkaıorum şaka gibi
hocam entity'de oluyor ara sıra böyle dangalaklıklar :) bu gibi durumlarda entity içerisinde ki bütün tabloları silip, sıfırdan generate etmesi için tekrar sürüklüyordum. hatta sırf bunun için miraslayarak bi class da özel sorgularımı tutuyordum ki kaybolmasın :)