folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Epoksi Yapıştırıcılar - Mekanik Özelllikler

Epoksi Yapıştırıcılar - Mekanik Özelllikler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

Beyler sizlerden istediğim olay tam olarak şu . yuksek lısans tez konum aşağı yukarı belli oldu

Titanyum Grade 5 in ortasına dairesel bir delik açıp sonra bu deliği cam epoksi ile kapatarak çekme deneyine sokacagım . nyse sımdı bu cam epoksiyi yama şeklinde yapcam yani yapıştırma yapcam ( http://www.amazon.com/3M-Scotch-Weld-Epoxy-Adhesive-Off-White/dp/B000WXHGG6 ) yapıştırıcı linkte

benım ıstedıgım pıyasada bulunan bu tarzda bulunan epoksi yapıstırıcılıların mekanik ozellıklerı ( darbe dayanımı vs . ) bu tarza markalar bilenmler varsa yazarlarsa cok memnun olurum .

elimde bıldıgım markalar :

Devcon

EMS

VersaChem

Korroflex

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Bıson epoxy metal bu 2'li karıştırıp sürülmeli olan arabanın radyatöründe kullanmıştım 6 7 ay idare etti :) konuyla ilgisi yoksa kusura kalma hocam epoxy denince aklıma ilk bu geldi 

..Morali hep bozuk olan insan..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

Konu aktif beyler

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Erkek

Materials engineering hocama sorayım yarın. Boeing , McLaren gibi referansları var mutlaka iyi birşeyler çıkar. Sorduktan sonra editlerim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

upp ap ap

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaDCouRaGe
    MaDCouRaGe's avatar
    Erkek

Hocam Loctite epoxy pro olması lazım bi bak derim alman firması Henkel in kimyasalı, biz uçak bakımda boeing airbus referanslı olarak loctite in çeşitlerini kullanıyoruz loctite 4014  mesela 4014  çok etkilidir 502 falan yalan onun yanında

NORMALİDE BİZİ BULMAZ Kİ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver328
    enver328's avatar
    Erkek

Bizim de bitirme projesi için benzer bir projeyle uğraşıyoruz. DP460 kullanılacak. Yapıştırıcının özellikleri katalogda yazıyor ama deneysel gerilme-gerinme tablolarını daha önce yapılmış çalışmalardan alabilirsin.

Biz Elimizi Neye Atsak Kurur Zaten...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    enver328 bunu yazdı

Bizim de bitirme projesi için benzer bir projeyle uğraşıyoruz. DP460 kullanılacak. Yapıştırıcının özellikleri katalogda yazıyor ama deneysel gerilme-gerinme tablolarını daha önce yapılmış çalışmalardan alabilirsin.

hocam biraz açabilirmisin ? nerelerden bulabilir miyim 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver328
    enver328's avatar
    Erkek

Sciencedirect.com dan dp460 aratarak veya google akademikten "dp-460 composite" veya "dp460 aluminum" şeklinde arama yaparak bu konuda yapılan çalışmalara bakabilirsin. mesela : http://scholar.google.com.tr/scholar?q=dp-460+composite&btnG=&hl=tr&as_sdt=0%2C5

türkçe makaleler için yök ün sitesine bakabilirsin. zaten google dan arayınca baya makale çıkıyor. Yapıştırıcı özelliklerini ANSYS de analiz yapmak için mi kullanacaksınız ?

Biz Elimizi Neye Atsak Kurur Zaten...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    enver328 bunu yazdı

Sciencedirect.com dan dp460 aratarak veya google akademikten "dp-460 composite" veya "dp460 aluminum" şeklinde arama yaparak bu konuda yapılan çalışmalara bakabilirsin. mesela : http://scholar.google.com.tr/scholar?q=dp-460+composite&btnG=&hl=tr&as_sdt=0%2C5

türkçe makaleler için yök ün sitesine bakabilirsin. zaten google dan arayınca baya makale çıkıyor. Yapıştırıcı özelliklerini ANSYS de analiz yapmak için mi kullanacaksınız ?

yapıştırıcı özellliklerini aslında bir veri tabanı gibi düşün ben sadece 3M firmasının yapıştırıcılarını yapmıyorum bulabilidiğim butun yapıstırıcıların özelliklerini bulmaya çalışıyorum . o şekilde akedemıkten bakmak aklıma gelmemıstı sağol

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreamth
    dreamth's avatar
    Erkek

Bizim inşaatlarda beton-donatı için kullandığımız epoksiler konuna dahil mi bilmiyorum ama ben yükleyeyim sen bi bak istersen. Ürün:Hilti HIT-RE-500 

http://s3.dosya.tc/server23/pdGLuX/epoksi.rar.html

Toplam Hit: 1363 Toplam Mesaj: 11