folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Eprom Nedir Nasıl Yazılır?

Eprom Nedir Nasıl Yazılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar brother ZE855A model bir zigzag dikiş makinamız var standart olarak 16 desen var içinde ve biz bunu arttırmak istiyoruz kapasitesi 99.

Bu makinaların yeni versiyonlarında hafıza kartı girişi var ve modelleri otomatik yüklüyor fakat bizimkisi bir alt modeli.

Bunun için eprom yazılması gerektiği söylenildi.Bu işi kimler,hangi sektördeki firmalar yapabilir.Bir kaç anakart tamiri yapan yere götürdüm eprom ne dediler :)

Makinada ok ile gösterdiğim gibi desenlerin bulunduğu bir chip var.

http://yukleresim.org/pict//131918014a0af2b93688f.jpg

Eprom nedir bilen,nasıl yazılır yapılır,bu işi kimler yapar  yol gösterecek bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek
    eprom seninde dediğin gibi verinin içinde saklandığı çip. senin bu desen verisini onun içine kaydetmek gerekli. tabi önce o desen verisini makinaya uygun şekilde bulmak gerekli. sonra veriyi yazmak üzerindeki eprom çipine göre değişebilir. elektronikçiler yapabilir bunu ama bence en temizi bu işi firma yetkili servisinde yaptırman.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    dostum eprom yazabilmen icin chipi cikartip Z80 programlayicilari olur ya onlara takman ve assmbly de programlaman gerek... kolay bisey diil yani Rom (read only memory)...

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

izmir çankayada eprom prg layıcı var ordan araştırırsan çözüm bulabilirsin telefonu yok olsaydı sana yazdırabilirdim ama çankayadaki elektronikçiler bilir haberin olsun

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    Eprom Silinebilen ve okunabilen hafızadır, üzerinde şerit bant olması gerekiyor güneş ışığından korunması için o bandı çıakrtırsan ve uzun süre 1 2 saat gibi güneş ışığına maruz bırakırsan içindeki bilgiler silinir ve tekrardan programlanabiir bunun için hazır setler mevcut yakınlarında Meslek lisesi var ise oraya götürmen ve elektornik bölümüyle görüşmen yeterli bu tarz  kartlar oralarda mevcuttur. PC ile bağlantı kurulup tekrardan yazılım atarsın yada ne atmak istiyorsan onu atarsın içine ama  uğraşan olacagını sanmıyorum :S astarı yüzünden pahalıya gelir

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Cevaplar için teşekkürler.Amacım bu işi yapmak fiyat umrumda değil çünki kendi yetkili servisi türkiyede tek.her desen başına 100 ytl gibi bir rakam istiyor :)

benim bütçem ise 300 vs. o yüzden kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quattro
    Quattro's avatar
    Erkek

Tut ki eprom programlayabilecek bir yer bulsan bile istediğin desenlerin olduğu chipin bir kopyasına ulaşman gerekecek. Çünkü bunu programlayabilecek yerde senin aradığın desenlerin olması pekte mümkün değil.

Yani istediğin şey zor değil imkansıza yakın. (Tabii istediğin desenlerin bulunduğu bir chip elinde bulunmuyorsa :) )

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

K4R4B4S4N bunu yazdı:
    -----------------------------

Cevaplar için teşekkürler.Amacım bu işi yapmak fiyat umrumda değil çünki kendi yetkili servisi türkiyede tek.her desen başına 100 ytl gibi bir rakam istiyor :)

benim bütçem ise 300 vs. o yüzden kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum.

-----------------------------

Öncelikle yetkili servisi dışında elindeki EPROM'a kesinlikle birşey silip yüklemeye çalışmamanı  öneririm. EPROM silinebilir programlanabilir bellek demektir. üzerinde üstü kapatılmış bir pencere olur. O pencereyi açıp mor ötesi ışına tutarsan içeriği silinir. Ondan sonra EPROM proagramlayıcılarla programlayabilirsin. Elindeki makinanın EPROM'daki desenleri kullanabilmesi içinmakinanın istediği formatta EPROM'un içinde yüklü olması lazım. O formatta da bulman zor olacaktır. Desen yüklemeyi Yetkili servisi dışında yaptırman sakıncalı olur. Öyle birşey yapacaksan bile o EPROM'un boşunu bulup onun üzerinde yaptırman daha sonra sorun yaşamaman açısından iyi olacaktır.

Toplam Hit: 5032 Toplam Mesaj: 8