folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ermeniler Hak Etmedi(Miş!)

Ermeniler Hak Etmedi(Miş!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    Ermeniler hak etmedi
    Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II'den Halaçoğlu'na tepki: Tüm Ermeniler teröristmiş gibi gösteriliyor.

31.08.2007 10:04

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı açıklamayı "garipsediğini" belirterek, "İnsanların soyunun sopunun irdelendiği, dini aidiyetinin sorgulandığı ortamlardan ürkmemek mümkün mü" diye sordu. Halaçoğlu’nun sözünü ettiği listeler konusunda bilgisi olmadığını belirten Mesrob II, "Ama Adıyaman, Tunceli ve Karadeniz Bölgesi’nde (Hemşinliler) Müslüman Ermeniler’in bulunduğunu bilmeyen yok" dedi.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı açıklamaların tüm Ermenileri teröristmiş gibi gösterdiğini belirterek, "Gerek Osmanlı İmparatorluğu’na gerekse Türkiye Cumhuriyeti’ne bu kadar emek vermiş bir cemaatin bunu hak etmediğini düşünüyorum. Sayın Halaçoğlu’nun elinde gerçekten listeler mevcutsa bunları açıklamalıdır" dedi. Mesrob II, yaşanan son gelişmelerle ilgili sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

TTK Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Doğrusu garipsedim.

Bu açıklama cemaatte herhangi bir tedirginlik yarattı mı?

- İnsanların soyunun sopunun irdelendiği, dini aidiyetinin sorgulandığı ortamlardan ürkmememek mümkün mü?

Tehcir sırasında Müslüman olan Ermenilerle ilgili elinizde herhangi bir kayıt, belge veya bilgi var mı?

- Bu konuda Patrikliğimizde herhangi bir bilgi mevcut değil. Ancak Adıyaman, Tunceli ve Karadeniz Bölgesi’nde (Hemşinliler) Müslüman Ermeniler’in bulunduğunu bilmeyen yok.

Prof. Halaçoğlu, gelen tepkiler üzerine, sizinle dost olduğunu belirtmek gereğini hissetti. Dostluğunuz, bu açıklamaları mazur gosterir mi?

- Dostluğun bu ırkçı açıklamalarla ne ilgisi olabilir?

Ermeni cemaatinden bazı isimler bir bildiri yayımlayarak, Prof. Halaçoğlu’ndan elindeki listeyi açıklamasını istediler. Sizin de boyle bir talebiniz var mı?

- Sayın Halaçoğlu’nun beyanlarında tüm Ermeniler teröristmiş gibi bir izlenim doğuyor. Gerek Osmanlı İmparatorluğu’na gerekse Turkiye Cumhuriyeti’ne bu kadar emek vermiş bir cemaatin bunu hak etmediğini düşünüyorum. Sayın Halaçoğlu’nun elinde gerçekten listeler mevcutsa bunları açıklamalı.

ADL’nin (Anti-Defamation League / İnkarla Mücadele Birliği) 1915’i ’soykırım’ olarak tanıması sizin için sürpriz oldu mu?

- Oldu, çünkü Museviler genelde sadece kendi başlarına böyle bir olayın geldiğini diretir ve başka olayları tanımama eğilimini gosterirler.

Bu tanıma, Ermeni-Yahudi ve Türkiye ilişkilerine nasıl etkileyecektir?

- Umarım etkilemez. Kudüs’te çok köklü bir Patrikliğimiz vardır.

Bu tanıma, ABD Kongresi’nde bekleyen Ermeni soykırımı tasarısının kaderini değiştirir mi?

- Böyle bir tasarının geçmeyeceğini umuyorum. Bu, Türk-Ermeni ilişkilerini çıkmaza sokar.

Hürriyet

------------------------------------------------------------------

Sadece şunu söylemek istiyorum, yıllardır dünyaya müslümanları terörist olarak gösterirken sesleri çıkmıyodu , bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı, Türkiyeyi yıllardır ermeni soykırımı yaptı diye gösterdiler ama yapmadık biz bunuda haketmedik , sen ne diyon kodumunun patriği!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Erkek
    hakılısn yıllardım müslümaı terörist bilenler şimdi ne dior. avrupa kalkmış müslümanlığa karşı yüryüş yapıorlar ne ala. islam= teröris denior. kalkıp öle değil bile demiorsunuz. şimdi nee

Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adalet
    adalet's avatar
    Erkek
    Özgürlük özgürlük diyorsunuz alın size özgürlük, alın size insan hakları, alın size demokrasi, alın size papaz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MZMZ
    MZMZ's avatar
    Erkek
    II. Abdulhamid Han ı tahtan indirirken yanında 3 kişi wardı...Birir ERMENİ , biri RUM ve diğeri YAHUDİ......... Oldum olası nefret ediyorum bunlardan

Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk; Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın! NFK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e-toLqa
    e-toLqa's avatar
    Erkek
    şeker istiolar

Böyle bir imza yok yada siz görüntüleyene kadar adminler tarafindan silindi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    e-toLqa bunu yazdı:
    -----------------------------
    şeker istiolar
    -----------------------------

Bizde verdik :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
Toplam Hit: 1308 Toplam Mesaj: 6