ERP CRM MRP Nedir?
-
Saat 18.00 da PC finalim var bunlar nedir kısa cvplar verebilir misiniz?Sabahtan beri bakıyorum hepsi karmasık uzun uzun anlatmıslar anlamadım.Teşekkrler..
-
Hoca şimdi sınava 1.30 saat kala çalışıyosun :D
ERP kurumsal kaynak planlaması;
ERP, bir kurumun kendi iç süreçlerini bütünleşik bir yapıda gerçekleştirmeye imkan tanırken, işin kurum sınırları dışına taşan kısmının da desteklenmesini sağlıyor. Bu iki süreci birleştiren ERP çözümlerinin genel karakteristikleri şöyle özetlenebilir:
ERP uygulamaları, iş süreçlerini adresler.
ERP uygulamaları modüler yapıdadır.
ERP uygulamaları entegredir.
ERP uygulamaları kurumların sınırlarını aşar, müşterilerine, iş ortaklarına ve tedarikçilerine kadar uzanır.
Uçtan uca bir ERP çözümü, kurumun tüm iş fonksiyonlarını destekler.
CRM (Customer Relationship Management - Müşteri Yönetim Sistemi)
Müşteriye Dair Her Şey
Müşteri ilişkileri yönetimi veya en popüler kısaltması ile CRM, her ölçekten şirketin stratejik ajandasında yer alan bir yatırımdır.
Ürün ve hizmetlerim çeşitliliği inanılmaz biçimde arttı ve müşterilerin tercih olasılıkları çoğaldı.
Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanan müşteriler, bilgiye, rakibe ve muadil ürünlere çok kolay erişebilir bir hale geldi.
Teknolojik yapılar, ürün ve hizmetlerin pazarlanmasından dağıtım kanalına dek iş süreçlerini değiştirdi. Müşterilere çok farklı kanallardan erişim mümkün oldu.
CRM, karşılıklı, uzun vadeli bir değer ilişkisi yaratmak için müşteriler ile gerçekleştirilen ilişkilerin etkin biçimde yönetilmesidir. CRM; satış, pazarlama ve hizmet süreçlerinin müşteri odaklı bir felsefe etrafında yeniden tanımlanmasını gerektirir.MRP (Materials Requirement Planning - Malzeme İhtiyaç Planlaması)
Malzeme İhtiyaç Planlaması (Materials Requirements Planning - MRP) A.B.D. de 70 lı yıllarında çıkmıştır. O yıllarda üreticiler yoğun seri üretime (stoğa üretim) yöneltmiş olduğundan ana sorun üretim miktarlarını gerçekleştirmeye yetecek hammadde ve malzemenin tedariki idi.
Bu sorunu çözmek amacıyla işletme yöneticileri rota bilgileri, ürün ağaçlarını, ve satış tahminlerini bilgisayara girmeye başladılar.Bilgisayarlar önce gereken hammadde miktarını belirleyip sonra da mevcut stoklara ve verilmiş siparişlere bakarak tedarik edilmesi gereken doğru miktarları verince sorun çözülmüş oldu. Bu yöntem Malzeme İhtiyaç Planlaması, (MRP) olarak bilinmektedir.
-
Teşekkürler hocam.1.5 saat değil ya.HTLM de vardı ona kastım sabahtan beri.