Erzurum"Dan Anektodlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Erkek
    Naim Hoca
    1-Teravih namazı sırasında gürültü yapan ve hocadan evvel veya sonra secdeye varan; caminin mahfel denilen kısmındaki kadınları şöyle uyarır Naim Hoca:
    -Mahfildeki garılar. Ele teh teh yatip galhmak yok. Bundan sonra bennen yatip, bennen bereber galhacahsız!

2-Naim Hoca bir gün vaaz ederken cemaatta sürekli olarak söyledikleri hakkında gülüşmeler olunca dayanamaz
    -"Cülün oğlum cülün, Berber Naim'den Hoca sizden de cemeet olursa daha çook cülersiz"

3-Naim hoca bir gün Cuma namazında vaaz veriyor konusu giyim. Hoca başlamış anlatmaya.-‘Analarınıza , bacılarıza , annladın söleyin hepsi bilsin ele daracık etehler daracık pantollar giymek günahtır.’ diye giriş yapmış ve cemaate verip veriştiriyormuş cemaaten biri artık dayanamayıp hocaya cevap vermiş:
    -"Hoca hoca geçenlerde senin yegeni gördüm çarşıda ,giymiş olduğu şeyler hiç de iç açıcı değildi demiş"
    Hoca bi duraklamış gecikmeden cevap vermiş
    -"Beymuratlarada yahışir ama"
    4-Naim Hocaya gelir bir adam."Hocam" der.
    "Benim babam Cuma günü öldü. Diyorlar ki Cuma günü ölene kabir azabı yoktur. Doğru mu?"
    Naim hoca doğru olduğunu, ölenin kabir azabı çekmeyeceğini söyler. Adam devam eder:
    "Ama hocam, benim babam üçkağıtçının tekiydi. Milleti dolandırıp dururdu. İçki, kadın ne dersen hepsi vardı!"
    Hoca şöyle der:
    "Doğrudur!Cüma güni gebir ezabı olmaz ama hele bir Cumartesi olsun, onun anasından emdıği süti burnundan fitil fitil cetirirler"

5-Naim hocaya sorarlar:
    -Denize girsek orucumuz bozulur mu?
    Hoca cevap verir:
    -Ula uşah, Remazanda siz denize girersez orucuz bozulmaz. Amma deniz size girerse orucuz bozulur.

6-Bir gün cemaat Naim hocaya gelir
    -Hocam namazı hızlı kıldırda Erzurum spor maçına kavuşalım der.
    Hoca;
    -Tamam
    Der namaza başlarlar Naim hoca öyle hızlı kıldırırki dua falan okumaz sadece yat kalk sağa selam verir sıra sola gelir selamı öyle bir uzatır ki cemaat dayanamaz sorar.
    -Hocam ne oldi niye bele uzattın...
    Solda müftüyü gorünce
    -Ula uşah susun radara yakalandıh

7-Naim hoca sevabı anlatıyor..
    -Tamam işte o pankamatik var ya, ona gidir bir kart sohirsan. Sonra birgaç numara yazirsan. Eğer daha önce para yatırmışsan maçina hemen istediğin parayı verir. Yoh daha önce para yatirmamişsan maçina sana deyir ki:
    -Ula gavat, sen ne parasi yatırdın ki şimdi benden isdirsen?
    İşte sevap da buna benzer. Eğer bu dünyada sevap yaparsan, öbür dünyada garşan gelir. Yapmazsan, heç bir şey behleme.

Teyo Pehlivan
    1-Teyo yine bir gün heyecanla anlatmaktadır:
    -Rehmetdi Atatürk, İsmet İnöni birde ben Suriye sınırına ava gettiğ, elimizde mavzerler var, bide ne görim havada bir bölük durna dönüp durir, hemen nişan aldığ ilkin Kemal Atatürk ateş etti ama vuramadi, sonra İnöni atdi oda vuramadi, ben elime mavzeri alıp ya Allah Bismillah diyip tetige toğundum, birde bağdım bir bölik durna ayağımın dibine düşti, hemen Kemal Atatürk yanıma gelip sırtımı sıvazladi "Afferim Teyo ey atıcıymışsan" dedi.

2-Teyo Pehlivan bir gün kahvede oturur, TV de Michael Jackson şarkı söylemektedir. Kahvede oturanlar Teyo'nun açığını yakalamak onu tongaya düşürmek isterler. Bu yüzden de kasıtlı olarak sorarlar:
    -Teyo bu Maykılcaksın nası bi garıdır?
    Teyo bu lafın altında kalır mı, hemen cevabı patlatır ve La Toya Jackson u kastederek:
    -Vallah bu bişey decil de bacısı daha eydir

3-Teyo Pehlivan, Hasankale’de düzenlenen resmi güreşe çıkar. Rakibi Maraş’lı biridir, Maraş’lı pehlivan bizimkini yener, hakem Hasankale’li olduğundan taraf tutar yenilgiyi saymaz.
    Tekrar güreşirler Maraş’lı tekrar yener bu kez kule hakemleri kabul etmez. Maraş’lı pehlivan bu duruma kızar, güreş başlar başlamaz Maraşlı pehlivan bizimkini öyle bir yere çalar ki ,iki omuzu yerde olan Teyo pehlivanın göğsüne oturur ve derki:
    -“Şimdide mi yenilmedin?”
    Teyo gayet pişkin cevap verir:
    -“Ben ne bilim onrara sor....”

4-Teyo Pehlivan anlatmaya baslar.
    -Daha Muhammet Ali müslüman olmamiş! Bene dediler çi
    “Teyo yensen yensen, bu adamı dünyada bi teç sen yenersen.. Bu adamla bir ringe çıh da, haddini bildir.” Gıramadım uşahlari.. Gahdım taaa Amerikanya’ya geddım.
    Attılar beni ringin ortasına, Nasi vuriram Muhammet Ali’ye...
    Bağdım bir ara salavat getirir.
    O sirada birisi merak edip sorar.
    -Teyo dayı müslüman olmayan biri hiç salavat getirir mi?
    Teyo ayaga kalkar...
    -Ola o gedder yumruği yiyen de, din iman mi galır... ?

5-Teyo Pehlivan, bir gün hararetli hararetli anlatır:
    -Ora bülirsiz geçer sere beş arhadaş birer yumurtasına behse girdik.
    Etrafıhdakiler sorar:
    -Hayrola pehlivan ne bahsi?
    -Galanın tepesine çıhıp aşşagi atlayacahdıh.Kim ey atlarsa yumurtalri o alacakdi.
    Dinleyenler merak eder:
    -Peki ya sonunda ne oldi?
    -Re olacah ber ey atladım da diğerleri tepe üstü düşip öldiler. Berim sade ayağım burhuldi onnar da cehenneme getmişler.
    Etrafındakiler hayretle sorarlar:
    -Yav sen ne bülirsen onların cehenneme gettıklarini?
    Teyo istifini bozmadan cevabını verir:
    -Televizyorda gördüm..

6-Teyo Pehlivana sormuşlar :
    - Ola Teyo Pehlivan , Oruçli oruçli gaç gedeiıf dolması yersen. diye
    O da demişki :
    - Bir tene çünçü gerisini oruçsuz yersen.....

7-Seferberlih zamani 1000 goyunum var. Koyunlar Gargapazarı’nda otlir. Bir sabah galktım heç biri yok. Ula bir araştırdım koyunlari eşgiya götürmiş.
    Dinleyenlerden biri sorar
    -“ Pehlivan seferberlik zamanı eşkiya ne arardi
    Teyo cevabı yapıştırır:’-Peki ola o bizim goyunnari çim gotürmiş’

Gullebi Turan
    1-Gullabi Turan Erzurumda paytonculuk yapan bir gariptir.
    Birgün durakta beklerken yanına şişmanmı şişman bir adam gelir ve
    "Beni şu yokuşun başına kadar çıkarıver" der. Gullabi bir şişman adama bakar birde cılızmı cılız atlara ve eğilir adamın kulağına yavaşca
    "Ağabey atlara cörümmeden arhadan bin

2-Gullebi yine arkadaşları ile zil zurna sarhoş taksi ile mahallenin ucunda bırakırlar. Tabi Gullebi yalpalaya yalpalaya eve giderken sokağın ortasındaki belediye çukuruna düşer. Oradan bir türlü çıkamaz. Sabaha kadar bağırır ama nafile. Hiç kimse duymaz. Sabah namazı için camiye giden cami imamı bu iniltiye kulak verir. Çukura kadar tedirgin birşekilde yaklaşır birde ne görsün bu Gullebi değil mi. İmam
    -“ula ne işin var senin burda”
    -“Heç düştüm hoca bi zehmet çıhart beni buradan”
    -“Tamam çıhartıram ama bi şartım var. Bundan sonra bi daha zıkkımlanmayacaksan tamam mi?
    Gullebi bir sağa bakmış bir sola bakmış, sonra ağlayarah
    -“Yav başga müslüman yohmi beni çıhardacah”
    diye bağırmış.

3-Gullebi Turan uçakla İstanbul’a gitmektedir. Uçak havalanır ve uçmağa başlar. Bir ara cam kenarındaki koltuktaki adam kalkar tuvalete gider Gullebi de adamın yerine oturur. Bir müddet sonra koltuğun sahibi gelir ve:
    Kardeşim burası benim yerim lütfen kalkar mısınız? Der.
    Gullebi gayet sakin bir şekilde:
    “-Valla ağabeyi ben seni demin yindi sandım” der.

4-Gullebi Turan Numune Hastanesi civarında dolaşırken bir arkadaşına rastlar, arkadaşı biraz telaşlıdır. Turan arkadaşına hal hatır sorarken, arkadaşının annesinin hastanede yattığını öğrenir ve birlikte arkadaşının annesini ziyaret için Numune Hastanesine giderler. Hal hatır sorduktan sonra Turan yaşlı kadına sorar;
    -Eze beni tanirmisan?
    Yaşlı kadın cevap verir;
    -Yoğ oğul tanımiram.
    Turan yine sorar
    -Eze geçen sene güzün gelip oğlunla bağçadaçi odunlari kırdığ, sende bize çay yaptın içtiğ;
    Yaşlı kadın;
    -Yoğ oğul seni hetirlemedim. Deyince Turan dayanamaz, arkadaşını dürtükleyerek;
    -Oğlum gah gidağ, bu gari senin anan degil, senin anan olaydi beni tanırdi der

5-Gullebi Turan sinirlidir ve küfretmeye başlar...
    Arkadasi sorar...
    -Niye küfrediyorsun?
    -Niye çüfüretmiyim abi! Adam bene borcuni vermeden geddi.
    -Adama küfrediyorsun da, adam burda yok.
    Geçen hafta öldü.
    Hem ettiğin küfürler kendisine gitmez ki!O kadar küfür et dur ki...
    Iyice kizar Gullebi...
    -Niye, der
    -Fatiha oğirığ gidiiiir !?

6-Gullebi Turan bir gün Üniversitenin öğrenci işlerinde otururken içeriye Üniversite Rektörü girer ve doğal olarak herkes ayağa kalkar, tabi Turanda ayağa kalkar. Rektör orada bulunanlarla selamlaşır ve oturmalarını söyleyerek oradan ayrılır, Turan orada bulunanlara sorar;
    -Uşağlar bu kimidi.
    Orada bulunanlar Rektör olduğunu söyleyince,
    Turan:
    -Torpağ başıza oğlum, ben zanettimçi müdür celdide ayaği ğahdız, Rectörde çimimiş.

Tortum Fıkraları
    1-Bir zamanlar yol vergisi vardı. Ya yol vergisi vereceksin ya da yol işinde çalışacaksın. İki Tortumlu hem vergi verememiş hem de işten kaçmışlardı ki yolda jandarmayla karşılaştılar.
    -Dipkoçanızi verin bahim!
    -Yohdur.
    -Adın ne?
    Tortumlu, arkadaşının gözlerine bakıp bir işaret verdi. Adlarını da söylemezlerse kurtulacaklardı.
    -Ola benim adım neydi Memmed?
    -Ben ne bülim Ehmed!

2-Zamanın birinde Tortum Gölüne bir vatandaş düşer fakat kimse cesaret edip çıkaramaz. Bizim cesur tortumlu atlar göle ve büyük uğraşlardan sonra adamı kurtarır ve kıyıya çeker fakat oda ne kurtardığı adamı göle geri atmazmı. Adam boğulur niye böyle yaptığını soranlara gururla cevapverir.
    - Eee atalarımaz nedemiş "İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halık bilir."

3-Her yıl dünyanın bir bölgesini gezmeyi adet edinen Tortumlu, dönüşünde de gördüklerini etrafına anlatırdı.
    -Memmet, bu sene nereye getdün?
    -Efrikiye.
    -Eeee?
    -Orada safari yapduh.
    -Ula safari nedür?
    -Çeşüt çeşüt yaban hayvani vurduh da!
    -Ya sen ne vurdun?
    -Zürafa vurdum.
    -Ula zürafa nedür?
    -Eşşegi bülirsin?
    -Hee.
    -Onun ayahlari iki metre, boyni iki metre olani.
    -Başga?
    -Kergedan vurdum.
    -Ula o nedir?
    -Eşşegi bülirsin?
    -Hee.
    -Ondan üç teneyi birleşdirirsin burnuna da bir tikinti yapirsin, o.
    -Başga?
    -Piton vurdum.
    -Piton ne ki?
    -Eşşegi bülirsin?
    -Hee.
    -Kuyruğuni de bülirsin?
    -Helbe.
    -Onun dört metre olani. Ama Eşşeg yoh!

4-Hayatında hiç otobüse binmeyen Tortumlu birgün istanbul'da işi çıkar ve istanbula gitmek için bilet alır hemde en önden. Otobüs tam Esenler otogarına girerken vitesi kırılır. Tortumlu dayanamaz ve şöförün yanına giderek:
    - Gardaş bir şey demiremde, onun başına bir hal geleceği belliydi . Taaa Erzurumdan başladın buraya kadar oynadın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    amma geyikmiş:)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berdush
    berdush's avatar
    Erkek

hey gidi naim hoca.

Felek Adamın A. qor.
Toplam Hit: 1603 Toplam Mesaj: 3