Eşit Ağırlıkçı Mühendislik
-
Merhabalar, arkadaşımın kardeşi eşitağırlıktan bu sene sınava girmiş 318 küsür puan yapmış ea2de sanırım, ancak o mühendislik okumak istiyor. tabi ki bildigimiz üzere ea da mühendislik yok ancak merak ettigim birşey var, Yurt dışında mühendislik okuma şansı varmı ? kazakistan türkmenistan ukraysa gibi ülkelerde ?
Yane eşit ağırlık ögrencisi yurt dışında mühendislik okuyabilir mi, veya herhangi bir şekilde.
teşekkürler
-
bulgaristanda öle bişey mümkün diye biliyorum ben upliyim bulgarda okuyan mrütler cevap atar birazdan:D ^^
-
İtü de işletme Mühendisliği var ama 318 e kapısından sokarlar mı bilmiyorum.tavsiyem gitsin BG ye tıp okusun,buraya gelir doktorluk veya diş hekimliği vs yapar..
-
Azerbaycanda,ukraynada,kazakistanda filan puanlar düşük ama maliyeti yüksek olabilir.
-
bulgarisatnda okumak isteyenlere yardımcıolabilirim bende ruscuk şehrinde okuyorum
-
apoyraz bunu yazdı:
-----------------------------
bulgarisatnda okumak isteyenlere yardımcıolabilirim bende ruscuk şehrinde okuyorum
-----------------------------hacı peki adam üniversiteyi okurken dil sorunu çeker mi?
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------apoyraz bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hacı peki adam üniversiteyi okurken dil sorunu çeker mi?
-----------------------------bi arkadaş bg de okuyor dio hoca hem bulgarca hem türkçe hem de ingilizce anlatıyor :D
-
bizim okulda turkçe anlatılmıyor yalnız okula başlamdan önce bir yıl ister bulgarca ister ingilizce hazırlık okuyorsun sonra 1. sınıfa başlıyorsun ama sen bulgarcam veya ingilizcem iyi diyorsan sınava girip direk 1. sınıfatb başlarsın
-
Herkes şurda burda okursun demiş eywallahta kimse denklşik olayından bahsetmemiş ?
Ben azerbaycanda okuyorum.
Olay şu şekilde oluyo..
Eğer denklikli okumak istiyosan yani diplomanın türkiyede kabul görmesini istiyosan bunun 3 seçeneği var
1 - Öss den aldığın puan ile tercih klavuzunda bulunan yurt dışı üniversitelerinden tercih yaparak okursun.eğer öss klavuzundan yani tercihle gittiğin okulu YÖK ÜN ÖNGÖRDÜĞÜ KURALLAR ÇARÇEVESİNDE BİTİRİRSEN sana denkliğini verirler
2 - Herkesin dediği gibi istersen papuayeniginede okursun daha sonra ülkeye dönüp denklik sınavına girersin.eğer geçebilirsen diploman kabul görür..( bu kuralk her 2 senede bir değişiyor haberin olsun önceden sadece belli ünilerde okursan denklik sınavına girebiliyodun şimdi her üni kabul oldu) (sebebi oxford da okuyup okulu bitiren bi kisinin diplomayı türkiye kabul etmemişti :D:D:D:D)
3 - Bu kanun yeni eklenmiştir : Denkliksiz okuduktan sonra üstüne yüksek lisans yaparak (okuduğun ülkede tabiki) denklik sınavına girme.Bu sefer denklik sınavında 3 sınav yerine 1 sınavamı ne giriyosun detaylarıo tam bilmiyorum
Denkliksiz okumanın uzun askerlik (tabi herkes 12 aya çevrildi ama) türkiyede diploman geçersiz olduğu için dükkan yada bi iş yeri açamıyacağın (örnek : eczacılık okudun diyelim diploman kabul olmazsa eczane açamazsın) gibi saymakla bitmiyecek birsürü eksisi vardır.kısaca türkiyede sen lise mezunu görüneceksin.Bunları göz önüne alsın arkadaşın ona göre bi seçim yapsın.
Tavsiye : gidecekse öss tercihi ile yurt dışına gitsin.Bu tavsiyeme muhakkak uy.
Ukrayna,azerbaycan,kazakistan ve birsürü ülkede denkliksiz okuyan arkadaşım var ve dedikleri laf (eğer tıp,genetik müh..gibi meslekleri okumadıysan) burda denkliksiz okuyacağına türkiyede 2 yıllık oku kat kat iyi lafıdır.
Soruna gelirsek gidilen ülkelerde genellikle hazırlık aşamasında sana en az 2 dil seçeneği sunulur.azerbaycanda rusça azerice,ukraynada ukraynaca rusça ingilizce,rusyada rusça ingilizce gibi..tabi bu gittiğin okula görede değişir..
Hele azerbaycana denklikle bile gelme. www.neftakademisi.net ten azerbaycan ünilerinin genel görünümü vs.. hakkında bilgi alabilirsin.
Kolay gelsin..