folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Eşit Parçalara Bölme Ve Kullanma

Eşit Parçalara Bölme Ve Kullanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Şöyle birşey yapıyorum. Elimde 5542 elemanlı bir array-dizi-list var. Bu diziyi 1000'lik eşit parçalara bölüp işlem yapıyorum. Bunun için şöyle bir kod yazdım ancak durumdan memnun olmadım sanki kada kısa bir kodla yazılabilir gibi geliyor. Hem bana hemde ilgilenenlere eğlence olur:

Benim yazdığım kod şöyle:

int forCount = segmentList.Count / 1000;

for (int i = 0; i < forCount; i++)

{

string sendText = String.Join(Environment.NewLine, segmentList.Select(xXx => xXx.SourceSegment).Skip(1000 * i).Take(1000).ToList());

int kacVeriimAbime = segmentList.Select(xXx => xXx.SourceSegment).Skip(1000 * i).Take(1000).ToList().Count;

}

int modCount = segmentList.Count % 1000;

if (modCount > 0)

{

string sendText = String.Join(Environment.NewLine, segmentList.Select(xXx => xXx.SourceSegment).Skip(1000 * forCount).ToList());

int kacVeriimAbime =segmentList.Select(xXx => xXx.SourceSegment).Skip(1000 * forCount).ToList().Count;

}

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

bu şekil işine yararmı hocam?

string[] items = Enumerable.Range(1, 100).Select(i => "Item" + i).ToArray();

String[][] chunks = items
                                    .Select((s, i) => new { Value = s, Index = i })
                                    .GroupBy(x => x.Index / 11)
                                    .Select(grp => grp.Select(x => x.Value).ToArray())
                                    .ToArray();

HolyOne tarafından 17/Eyl/13 08:53 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 808 Toplam Mesaj: 2