Eski Bilgisayarımı Dağıttım.Çalışmıyor
-
beyler ben bundan bir kaç ay öncesine kadar 10 yıllık bilgisayarımı açılmadığı için içini açtım..ssk arşiv odalarında bile bu kadar toz yoktu.tozdan her yei duman olmuştu.neyse ben açtım üfledim müfledim 10 dk.sonra kabloların yerini deiştirdim.bilgisayarı çalışır umuduyla geri topladım.ama yine çalışmadı üstelik bu İde'ile ilgili(windows açılmadan,dosdayken)bir hata veriyor.ide error felan yazıyor.sanırsamki kabloları yanlış taktım.hatta harddisk'le onun üstündeki ona benzer şeyin yerini ve kablolarını da değiştirmiş olabilir..yaa biliyorum 10 yıllık bilgisayar ölmüş felan ama yinede hazırlamam gereken senaryo,albüm ve arşiv listesi vs.. var.internetdeki işlerimi int cafeden görüyorum.ama şimdi kalkıp 100lerce sayfa ve onlarca saatimi alacak işlerimi evdeki bilgisayardna yapmak istiyorum.yoksa cafede oturup saatlerce yazı yazmak ve günde 5 / 10 milyon vermek beni sarsar.şimdi sorduğum soru
bilgisayarı açarken dıııt dııııııııdıdı dıııtı diye bir ses geliyor ardından Gelen ekranda..Floopoy'i görüyor.ama altındaki her bir şeyde None yazıyor.burda anormallik var dimi?
error ide vs.. yazan hata mesajındaki ide'ne oluyor.ne yapsam düzelir.
bilgisayardan umudu kestim ama birkaç hafta daha çalışıp idare etse yeter bana.yardım edebilirseniz teşekkürler
ayrıca bilgisayarım çok eski bir bilgiasayar celeron bilmem kaçtı.64 mb ram'di.bilgisayarcıya sormuştum 256 mb'a yükseltemezmişim bu rami.ayrıca harddiskde 6 gb'dı.bunuda 10 ,40 yada daha üstü şeklinde gb'a yükseltemezmişim.bunlar doğru mu?
-
donanımdan anlayan online kullanıcı mı yok.yoksa üşeniyormusunuz.hadi biriniz yardım etsin
-
selam msn den tarif ediyim ben sana mustafa_balcik@hotmail.com
-
ıde kablosunu yanlış takmışsın cd okuyucun daki ıde kablosu ile hdd deki ıde kablosunu yerlerini degiştir. bilgisayarında 1 adet cd okuyucu varsa bilgisayar başlarken 2 tana none yazar bu normaldir. her ıde kablosunda 2 cd okuyucu veya hdd bağlayabildiğine göre 2 tane ıde kablosu varsa 4 bağlantı yapabilirsin 1 hdd, 1 cd okuyucu varsa 2 boş yer olacağı için oraya none yazar.
oyun oynamıyorsan elindeki bilgisayar sana yeter. bende şu anda p2 300 ile bu mesajı yazıyorum aslında birde p3 var ama ekran kartında problem var p2 deki ekran kartını söküp p3 e takmaya üşendiğim için p2 ile idare ediyorum. p4 paramı borsaya yatırdım
borsada birazdaha artsın ondan sonra alacağım.bence 64 lük rem ve 6 gb hdd le idare et celerona masraf etme o bilgisayarı olduğu gibi kullan para biriktirip yeni bir bilgisayar al daha iyi. dediğim gibi oyun veya grafikle uğraşmıyorsan celeronda idare eder
-
bak arkadaşım.anakart üzerinde 2 tane ıde çıkışı vardır muhtemelen ve bunlar birbirinin aynısıdır.birde bunların küçüğü floppy için ıde wardır.sen 2 tane aynı olanlardan 1. sini harddisk'e( 6gb'lık olan alete)bağla.2.sini ise cdrom'a bağla ve bunların elektrik kablolarını da bağla. okadar.
6gb 'lık harddisk'i 10 ve 20'ye kadar yükseltme şansın olmalıdır.en azından 10 yapılır yani ama bu parçanın sıfırı yok bulamazsın.bu parçanında 2. elini almanı tavsiye etmem ileride başına bedsector denilen arıza olmuş olabilir.neyse ram ise (64 mb olan parça) bunu 128 yapabilirsin benim bildiğim en fazla.ama bunların hepsi anakartının özelliğine bağlı.bunu da söyliyeyim.
dıt diye bir kez ses werip açılması normal ama dıııııııııııııııııııııııt diye uzatırsa we pc açılmazsa ram hatası var demektir.dıııt dıt dıt derse açılmazsa pc genellikle ekran kartı hatası wwar demektir ama açılırsa hard disk falan tanımamış olabilir.
haaa bu dediklerimi taktıktan sonra pc açılırken siyah ekranda bios'a gir burada default ayarlarını yükle diye bir seçenek wardır bunu seç yüklesin pc yeniden başlıyacak.büyük ihtimalle iş çözülmüşolacak. kolay gelsin !:........................
-
yaw on yıllık bilgisayarmış ne uğraşıyorsun onunla. atçöpe gitsin :D
-
Yaa Arkadaşlar Yardımlarınız için çok terşekkür ederim.dediklerinizi uyguladım.doğruymuş kabloların yerini deiştirdim.bilgisayar oldu ama.onları yaparken sanırım bu seferde monitörle ilgili bişey yaptım..
nitekim tüm kabloları fişleri taktım bilgisaysarı açıyorum.ama bu sefer dııt dıdı dııt şeklinde ses çıkıyor.ve monitör hiç açılmıyor.kablosuna bakıyorum.takılı.sağa sola her yere bakıyorum.herşey normal.kasada normal çalışıyor.ama monitör'den kasaya bağlanan vidalı ve dişli)kablonun bir dişi yok görünüyor.öyle bir tane diş olmadığı zaman görüntü gelmez mi?yoksa başka bir nedenden dolayı mıdır?eskiden bi daha olmaştı ama 1 hafta sonra felan tekrardan açtığımda o hatayı vermemişti.
-
zaten o diş normalde de yoktur ramlari sök yeniden tak ekran kartını sök yeniden tak ama iyi oturt yerine senin sorunun % 90 ekran kartı
-
öncelikle ekrana görüntü gelmiyorsa işlemciyi okuyamıyor yada ram tam oturmamıştır....önce ramı tamoturt yerine sonra işlemciyi söküp düzgünce tekrar tak...büyük ihtimalle sorun çözülür
-
monitör kablosunuın ucundaki eksik iğne normalsorun o değil sorun monitördeyada monitör bağlantılarında da değil ram işlemci tada vga da...sen dediklerimi yap...Dııtdıııt sesi geliyorsa kesin dediklerimden birisinde...seslerin tonunu yazsan daha iyi olurdu...uzun dıtt kısa dıt tekrar uzun dıt gibi...