folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Eski Pc İstenen Programlar İçin Hangi Linux ?

Eski Pc İstenen Programlar İçin Hangi Linux ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

dün wubi aracılığıyla ubuntu kurdum yavaştı makina işlemler yavaş oluyodu güncellemeleri de yanıt vermedi bi süre sonra sonra bu gün xubuntuyu kurdum o biraz daha hızlıydı fakat xp ye nazaran yavaştı wubi ile kurduğumdan mıydı bilmiyorum ama yaklaşık iki yıl önce de pardus live cdden bi göz atmıştım bunlara nazaran daha hızlıydı neyse asıl konuya geleyim

p3 700 mhz 384 sd ram
    mssql kullanıyorum şu anda mysql var alternatifi bu tamam
    asp dosyalarını çalıştırabilicem
    rmvb ,flv gibi codec dosyalarını kurabilicem yüklü olsa daha iyi olur tabi
    sanırım bazı linux türevleri filmler için altyazı olayında problem çıkarabiliyomuş yani bunu aşabilicem
    sekmeli bi mp3 çalar alternatifi bulabilicem
    opera gibi (ya da kendisi) çok sekme açınca sistemi kasmayacak bi browser kurabilicem
    şu an için değil çok da şart değil ama macromedia flash a alternatif kurabilicem
    bu özellikleri bulabilicem elde edebilicem bi dağıtım istiyorum tecrübe sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    biraz daha basitleştirerek yazsan daha iyi olurdu. neyse meseleye geçelim, müzik dinleme, film izleme, ofis proglaramlarını çalıstirma, internette gezinme gibi basit işler için slax öneririm. web tasarım gibi profesyonel işlerle ilgileniyorsan ubuntu kurmani tavsiye ederim. xfce masaüstü arayüzüne sahip xubuntu veya daha hızlısı olan lyxde masaüstü arayüzlü lubuntu kurarsan senin pc ye hız ve program desteği bakimından uygun gelir. wubi aracılığıyla degilde normal kurulum yap, birde sistem özelliklerin düşük olduğu için mutlaka 2gb kadar takas/swap/sanal bellek alanı oluşturmayı unutma. sanal bellek ram yetmediğı zaman hard diskten ayırdığın alani ram olarak kullanır.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

peki sağol lubuntu kurucam o zman anladığım kadarıyla isteklerimi karşılıycak ve performanslı olucak wubiden kaynaklanma ihtimali var mı yani o hantallığın bi deharddisk üçe bölünmüş durumda dosya yapısını değiştirince lubuntu diğer dosya sistemlerini görebilicek mi veri kaybı yaşarmıyım ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

- opera ubuntu'ya da kurulabiliyor

- codecler de sıkıntı çekmezsin kurması kolay.

- codec kurmana gerek de yok aslında. vlc yi kur emrini verdiğinde kendi codecleriyle birlikte geliyor.

vlc ile herşeyi izleyebilirsin / dinleyebilirsin, altyazı da sorun olmaz. ubuntu'nun varsayılan film izleme programı bile altyazı destekli.

kim uydurdu böyle birşeyi bilmiyorum.

- muhtemelen wubi ile kurduğundan olsa gerek, performans sıkıntısı.

- diğer her türlü problem için ubuntu tr forumların takıl. bizden daha iyi yardımcı olurlar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    lubuntuyu kurduğun bölüm ext4 dosya sistemi bicimlendirilecek, bu bölümdeki dosyalar silinecek. birde takas alani/sanal bellek dediğimiz alan icin ayrıca 2 gb alan ayıracaksin. bu alani kurulum esnasında swap olarak işaretleyeceksin. wubiye hıç girme, takas alanini mutlaka ayır. son olarak linux mint'in xfce ve lyxde versiyonlari da var. ubuntu ile ayni sistem ama linux mint daha kararlı ve hızlı. direk linux mint e bak derim. yeni aklıma geldi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

hmm peki bakıcam ona beklentilerimi de karşılayacak ubuntuyla aynı sistemse zaten di mi program çalıştırma açısından yani
    şimdi bi de eğer bilgi sahibiyseniz bi kaç dağıtım çarptı gözüme sistem beklentilerinden dolayı fakat ben donanımdan en iyi şekilde yararlanmama olanak sağlayacak dağıtımı istiyorum şunlar hakkında bilginiz var mı
    Puppy Linux
    ReactOS
    Slitaz

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    bunların hepside basit işler için, paket desteği sınırlı yani. demiştim ya basit işler için slax diye. bunlarda öyle ama slaxın gerisindeler. slax biraz daha fazla program desteği sunuyor. ben her türlü programı bulabileyim dersen ubuntu türevleri kurmalısın. ubuntu gibi program desteği fazla olan başka dağıtımlar da var ama onları denemek için ileri derecede bilgi sahibi olmak lazım. ubuntu windows gibi kurmasi ve kullanması basit bir sistem.

Toplam Hit: 1306 Toplam Mesaj: 7