Eski Radyo
-
Merhabalar,
evdeki eski radyoyu çalıştırmak istiyorum fakat çalışır durumda mı bilemiyorum.
Şimdilik bunu denemek için neresine kablo takmam gerekiyor?
-
hocam ölmüş sanki.
bir de sanırım onda FM radyoları dinleyemezsin. AM frekansları dinleyebilir misin onu da bilmiyorum, bunlarda MF HF LF gibi frekanslar vardı, onlar AM e dahil olabilir belki..
lambalı (tüplü) radyo. antika değeri vardır bence.
volt değerleri yazan yerde iki tane fiş gibi birşey var. onlara elektrik vermeyi deneyebilirsin ama son çare olarak dene.
RockZs tarafından 25/Tem/14 16:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Lambada patlamış sanırım, kararmış.
-
Dışından bi foto daha koy hacı karizmasını görelim...
Sağdaki eliptik siyah daire değişik bi priz girişine benziyor sanki..?
-
noname bunu yazdı
Dışından bi foto daha koy hacı karizmasını görelim...
Sağdaki eliptik siyah daire değişik bi priz girişine benziyor sanki..?
hocam o sanırım şasiye konulmuş fazlalık bir lamba yuvası. başka bir model için kullanılmak üzere oraya montelenmiş olabilir. emin değilim :)
ya da sigorta kutusu gibi bişey de olabilir.
sanırım fiş de ortadaki delikten içeriye giriyo olabilir. tabi kopmuş durumda..
RockZs tarafından 25/Tem/14 16:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bu eski lambalı radyolardan. O ampul gibi şey türkçede lamba dediğimiz vakumlu bir tüp. Şimdi tabi bunların yerini transistörler aldı (prof hi-fi sistemler hariç). Sendeki kararmış, bozulmuş olma ihtimali yüksek.
Nereye elektrik vereceğine gelince kartını görmeden birşey diyemem. O deliklerin olduğu girişlere bir bak birşeyler yazıyormu. Bir de o üzerinde 220v 110v yazan kısıma da bir bak. Olmadı plakayı açıp kartının fotoğrafını çekmen gerekicek.
-
Yeni fotoğraflar çektim ayrıntılı şekilde
Dış görünüş
Diğer ayrıntılar
http://imgur.com/zo7pVXD : Bu ampul :) oynuyor metal ve cam ayrımında fakat çok zorlamadım sallanıyor gibi
torpedo_XL lambalar yerine güncel transistörlerden taksak olur mu?
Düzenleme: olayı çözdüm meğer arka kapağı ters takmışlar lejant oradaymış :)
http://imgur.com/en51FL1,k3tMIEg,FqP1Ojw
Şimdi pirize takacağım bakalım ne olacak.
Düzenleme 2: Çalışmadı.
yawuz tarafından 25/Tem/14 18:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi lambalar ölmüş tahmin ettiğim gibi. Yerine transistör olmaz heralde hiç denemedim farklı bir teknoloji çünkü.
Ama lambaları maks 100tl ye bulabilirsin internette araştır. Lambalar öyle bilinmedik markalar da değil kolay bulursun. Hem lambalı amfiler daha güzel ses verir.