folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Eski Siyaset Programlarındaki Uslup



Eski Siyaset Programlarındaki Uslup

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Ya ben pek 90larda siyasetle ilgilenen bir adam değildim, siyasetçi görünce kanal değiştirir çizgifilme geçerdim o yaşlarda. Onun için pek denk gelmedim.

    Geçende youtubeda takılırken birkaç eski siyasetçinin tartıştığı programlardan gördüm. Sonra birkaç tane daha açtım izledim.

    Nasıl bir medeniyettir bu? Kimse kimseye hakaret etmiyor, sunucu taraflı soru sormuyor, kimse kimsenin lafını bölmüyor, bir itham varsa sonuna kadar dinleyip karşı tarafın sözü bitince söz alınıyor.

    Nasıl oluyor bu medeniyet nereden geliyor? İlk izlenim olarak sıkıcı geliyor fakat yıllardır TV ekranında böyle birşey görmedim. en cahili en gericisi bile düzgün bir uslupla tartışıyor. Eski yıllarda çoğu program bu şekilde adil. Şimdi ise seçimi kazananların sadece monoloğunu dinleyebiliyoruz. yanına bi muhalefet geldimi küfürleşme başlıyor

    Videoların içeriği önemli değil nasıl konuştuklarını anlatmak için rastgele 3 örnek koydum

    http://www.youtube.com/watch?v=42vjIZpRNyU


    http://www.youtube.com/watch?v=ZLJQAYEkDTc


    http://www.youtube.com/watch?v=ZJ892F34CBk


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    gece gece bizi kitledin şeyh


    Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    Hocam, şöyle bir kelime kurdun "en cahili en gericisi bile düzgün bir uslupla tartışıyor."

    Burda cahil ve gerici diye Hasan mezarcı vb gibi isimleri kastettiğini hepimiz biliyoruz.Birbirimizi kandırmayada gerek yok. Sırf bunun için ve verdiğin ilk video için bir cvp vermek ve olayın seyrini herkesin görmesini isterim. Doğrudur veya yanlıştır orası hakkında yorum yapıp tartışmaya girmeyeceğim, fakat bahsettiğin insanlar ne cahildir nede gericidir, bu sizlerin zihinlerinize yıllardir kazınan algıların yansımasından başka birşey değildir.ve hiç araştiriyormusun o bahsettiğin bunlar çok medenice tartışıyor dediğin insanlardan biri Hasan Mezarcı hala yaşıyor, peki şimdi Bu adama ne oldu ? ne olduda nasıl hallere düştü, insan sevmesede öylesinede olsa merakına okumalı bence..

    Hasan Mezarcı’ya Ne Oldu?

    Bu yazıyı TBMM içine girmiş en aykırı adama adıyorum. Bir kahramana. Başkaları için bir meczup, deli ya da ‘fıkrasına gülünmeyen adam’ olan Hasan Mezarcı’ya. Bugün herkesin söyleyebildiği şeyleri 90’lı yıllarda söyleyebilme cesaretine sahip çok az sayıdaki kişiden biriydi o.

    Onunla tanışmam çocukluğumda oldu. 28 Şubat döneminde. Onu ilk kez televizyonda Reha Muhtar’ın programında görmüştüm. Kim olduğunu, ne yaptığını bilmiyordum. Altın sarısı uzun saçları ve asasıyla Reha Muhtar’ın soruları karşısında düştüğü aciz durumu komik buldum, güldüm ve onunla eğlendim. Tıpkı diğer milyonlarca insan gibi. Aslında büyük bir trajediye güldük ve onun bir parçası olduk. Aradan yıllar geçti. İnceledik, okuduk ve düşündük. Her şeyin bir kurmaca olduğunu, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını öğrendik. Kahramanların birer hiç, hiçlerinse birer kahraman olduğunu gördük. Mezarcı da o kahramanlardan biriydi. Anadolu’da yetişen en aykırı insanlardan biri. Günümüzün Ali Kemal’i, Ali Şükrü Bey’i.

    Peki ne yaptı? Söyledikleriyle sürekli sistemi tırmaladı. Arkasında bir gücü yoktu, silahı, mermisi yoktu. Sadece sözleri vardı. Siyasi partisi dahi onu dışladı. Verdiği soru önergeleri meclisi sallıyor hakkında sürekli davalar açılıyordu. Sadece soru önergesi veriyordu. Ama bu bile ‘onları’ rahatsız etti. Onu öldürmediler çünkü bu kolaydı. Yüzlerce fikir, düşünce ve bilim insanını öldürdükleri gibi onu da öldürmeleri gayet kolaydı. Bunu yapmadılar. Daha kötüsünü yaptılar. Onu yaşarken öldürdüler. Üstelik milyonların gözünde onu bitirerek. ‘Bize karşı gelirseniz, bizden farklı düşünürseniz sizi bu hale getiririz’ mesajını vererek.

    Bugün ise o sarı saçlı adama gülen milyonlar adına büyük bir pişmanlık yaşıyorum. Ve artık bu adamın hakkını savunuyorum. Ona gülmemi isteyenlere, onu komik bulmamı isteyenlere karşı öfkem ve nefretim her geçen gün biraz daha artıyor. Yaptığım bir işe yaramaz. Sadece bir yazı. Ama aynı zamanda bir özür belki de. Benim adıma ve herkes adına…

    Muhtemelen o artık kendini hiçbir zaman savunamayacak.  Ama ben onu her yerde savunacağım. Kanımın son damlasına kadar. İnternet okyanusunda ufacık bir damla bile olsa bu yazı sadece bunu yazarak kendimi iyi hissedeceğim. Ve emin olun bu görüşleri için ya da ideolojisi için olmayacak. Bunu vicdanen yapacağım.

    Her şey nasıl başladı bilmiyorum. Hasan Mezarcı hakkında kimsenin elinde olmadığı kadar video ve resmi internetten topladım. ‘Kavgamın Perde Arkası’ adlı sahaflarda bile bulunmayan kitabını okudum. Analizlerinin sıradan ‘İslamcı’ analizlerinden çok öte olmasını fark etmem fazla zaman almadı. Dini bir yönetime karşıydı. Kemalist yönetime karşıydı. Sadece halk ne istiyorsa onun olmasını istiyordu. Belki de meclise gelmiş tek demokrattı. Cuma günü tatil önergesi vermeyeceğini ‘Kuran’da kutsal gün yok, Müslüman çalışmalı’ diye reddedecek kadar dogmalara karşıydı. Kitabında günümüz yakın tarihine belki de en yakın analizi yaptı.

    İşte o analizlerden bazıları:

    ‘’İttihat ve Terakki Fırkası’nın devamı olan Cumhuriyet Halk Fırkası’nın altı oklu devrimlerinden “cumhuriyetçilik” diktatörlüğe, “halkçılık” halkı soyan imtiyazlı bir rantiye sınıfı oluşumuna, “devrimcilik” darbeciliğe, “devletçilik” kamu bankaları kitler ve bitler aracılığı ile sömürü ve yolsuzluğa, Atatürk milliyetçiliği” ırkçılığa, “laiklik” dinsizliğe dönüşmüş ve devlet bu yanlış tek parti yapısı üzerine bina edilerek şekillendirilmiştir.

    ‘Atatürk ilke ve inkılâpları’ adı verilen, tek parti devrimleri üzerine bina edilmiş bu yanlış devlet-millet yapısı, darbe anayasaları silsilesiyle “değiştirilemez ve eleştirilemez” kılınarak, putlaştırılmış bir kurmasal yapıya dönüştürülmüş ve böylece problemleri çözmesi gereken devlet yapısı, problemlerin kaynağı haline gelerek, problem üreten dev bir yapıya dönüşmüştür.’

    ‘Bütün resmi ve özel kurumların, partilerin, meclislerin ve iktidarların CHP’nin altı oklu devrimleri doğrultusunda faaliyet yapacaklarını, bunlara aykırı hiç bir faaliyette bulunamayacaklarını, bu devrim ve ilkeleri değiştiremeyeceklerini, eleştiremeyeceklerini ve bunlara aykırı hiçbir değişiklikte bulunamayacaklarını hükme bağlayan darbe pek fazla bir önemi olmadığı son 50 yıllık acı tecrübelerle anlaşılmıştır. Bütün partilerle ve devlet kurumlarıyla birlikte devlet ve milletin, CHP devrimlerine bağlı kalmaya mahkum edildiği, böylece ceberut bir halk partisi devleti yapısı içinde, açıklık, değişim, demokratikleşme ve yeniden yapılanma da mümkün değildir. ‘’

    ’Bir ülkede devlet kutsallaşmışsa o devlete insanlar köle olur, kul olur. yine bir toplumda parti kutsallaşmışsa parti millete hizmet etmez, millet partiye hizmet eder. toplumun menfaatine kullanılmadığı zaman camiler dahi mukaddes ve mübarek değildir.’’

    İşte bu ve bunu gibi analizlerle doluydu. Bugün ‘evet tamda yakın tarihimizin özet bunlar’ dediğimiz olguları o gün bir milletvekili dile getirebiliyordu. ‘Halk devletin değil devlet halkın kölesi olmalıdır, halk devlete değil, devlet halka hizmet etmelidir, devlet değil insan kutsaldır’ diyecek kadar aykırı biriydi. Kemalizmin Anadolu’ya verdiği zararı biliyor, bunu sorguluyordu. Bununla da kalmıyor Güneydoğu’daki asker zulmünü her fırsatta anlatıyor Pkk’nın devlet tarafından desteklendiğini söylüyordu. Bunu söylemekte o zamanlar çok zordu. Tüm bunlar sonrası medya linci başlayacak, partisinden dışlanacak ve hapse girip, tecrit edilecekti. Kendi partisi bile ona sahip çıkmadı. İsa gibi o da Yahuda’nın ihanetini yaşıyacaktı. Çünkü kendi partisi bile ‘sistemi değiştirmek’ değil ‘sistem’in bir parçası olmak istiyordu. Korkusuzdu, susmadı ve bedel ödedi.

    Medyanın Türkiye’deki gücü  iyi bilinir. Az çok güncel olayları takip etmeniz bile buna yeterlidir. Çok bilinmeyen şey medya terörüdür. Bu vardır. Sistemi kurcalayan ve eşeleyen herkes için. Bu sizin Ahmet Kaya gibi yurt dışında kalp krizi geçirip ölmenize de neden olabilir, soğuk bir hücrede yapayalnız işkence görmenizede. Sanıyorum Türkiye’de zihin kontrolünün tek kurbanı Hasan Mezarcı değil. İşçi partinin kurucularından olan İskender Evrenesoğlu da buna iyi bir örnek olabilir. 1 ay süren ‘içe kapanma dönemi’ ve sonrasında Müslüman olma ve mehdilik iddiası. Garip şekillerde namaz kılmasına ve canlı yayında vahiy almasına herkes güldü. Ama gerçekte dünyada olan en dramatik öykünün kurbanlarından biriydi. Ergenekon iddianamesinde ‘Hazır kıta isimler’ listesinde sahte şeyh Ömer Öngüt ile beraber üst sırada yer aldı. Ömer Öngüt’ün hikayesi de garip. Ayakkabı boyacılığından tek kelime Arapça bilmediği halde kuran tefsirliğine uzanan bir yol. ‘Onlar’ kimi desteklerse o kişi büyüyor bu ülkede. İlginç. Ama ne Evrenesoğlu’nun ne de Öngüt’ün durumu tam olarak Mezarcı’ya benzemiyor. 3 isimde ortak bir noktada buluşuyor o da Dram.

    Tayyip Erdoğan’ın Necmettin Erbakan’a önerisiyle Refah partisinden vekil olur ve meclise girer.

    Türkiye’nin ilk siyasi cinayeti olan Ali Şükrü Bey cinayetini meclise getirir.

    Uğur Mumcu ile çeşitli açık oturumlara katılır. Farklıdır ve bunu belli eder.

    http://www.youtube.com/watch?v=42vjIZpRNyU

    Said-i Nursi’nin mezarının bulunması ve itibarının geri verilmesi için TBMM komisyonunda başı çeken o olur.

    Bugün herkesin muhalefeti sindirmek olarak adlandırdığı meşhur ‘İzmir Suikasti Davası’ sanıklarının itibarlarının iadesi için verilen önergenin başında yine onun ismi vardır.

    Kurtuluş savaşında en büyük çalışmaları yapan ve bunun karşılığında hem asılıp hemde ‘vatan hainliği’ ile suçlanan bu insanları savunmak bile medyada ‘Cumhuriyet Düşmanlığı‘ olarak adlandırılır.

    Medya olayı büyütür. Tepki hatları her gün gazetelerde verilir. Meclis telefon santralleri kilitlenir. Okur mektupları ‘sansürsüz‘ gazetelerde yayınlanır. Tabii ki ‘Hasan Mezarcı denen şahsiyetsiz…‘ ile başlayan okur mektuplarına öncelik tanınarak.

    Tabi bu tepki verenlerden özellikle 2 ismi not ediyoruz. İleride bunlara değineceğiz. Biri ‘Hür ve kabul edilmiş Türk masonları‘ diğeri Koç grubu.

    26 Şubat 1994 Cumartesi(Hürriyet) Beyaz Türklerin gazetesi arkasına resmi tarih palavralarını alarak halkın vekilini manşetten aşağılıyor.

    ‘Biz Atatürkçüyüz’ başlığı altında ailesinin bile Mezarcı’yı dışladığı işlenirken bir yandan da ‘Babası kız kaçırmıştı’ başlığıyla ailesinin de biraz sorunlu olduğuna vurgu yapılıyor. Çaktırmadan.

    O bu sırada Kürt sorununun çözümü için Kürt düşünce adamlarıyla iletişim kuruyor ve birlik beraberlik mesajları veriyordu. Bu ise medyada ‘korsanlık‘ olarak adlandırıldı.

    Kürt sorununun çözümü için uğraşır. Güneydoğu’daki jitem terörünü toplantılarda dile getirir. Özal öldü(rül)düğünde zehirlenme ihtimalini düşünerek saç tellerini alıp ailesine veren yine o olur.

    Bu sırada medya linci devam eder…

    Davalar ardı arkasına açılır. Partiden uzaklaştırılır, dışlanır, dokunulmazlığı kaldırılır. Hakkında toplamda 150’ye yakın dava açılır.

    http://www.youtube.com/watch?v=0Bv9PWU_--E

    Kendi ağzından Albaylar tarafından tehdit edilişi:

    http://www.youtube.com/watch?v=J9UAyFsth-k

    Nokta dergisinin o dönem ki manşeti:

    Ardından yurt dışına gider. Çeşitli programlarda yorumlar yapar.  Bu sırada devletin yapması gereken işi yaparak tarihi eserleri satın almaya çalışır.

    Bu sırada Türk medyası tarafından olmayan örgütlerle ve Uğur Mumcu suikastı ile ilişkilendirilir. ‘İddia edildi’ haberciliği…

    Türkiye’ye dönmeden hemen önce Yalçın Küçük ile beraber son bir açık oturumda yakın tarih ve Ergenekon analizi yapar. Bu belkide öldürülmeden önceki son konuşmasıdır.

    http://www.youtube.com/watch?v=busvYbBTcH0

    Hapse girer. Şevki Yılmaz’ın ekranlarda söylediğine göre çıktığı mahkemede ‘beni zehirliyorlar‘ diye bağırır. 10 ay sonra 10.10.1997 yılında hapisten çıktığında ise o artık çok farklıdır. Türkiye’deki sistemin 3-5 yıl için toplumsal patlama yapacağını söyler. Haklıdır.

    Artık ölmüştür ama yeterli değildir. Bir gece milyonların önünde Reha Muhtar’a  linç ettirilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=kTlLdK-ppF0

    ‘Hasan Mezarcı öldü Allah rahmet eylesin, günahıyla sevabıyla onu defnettik’

    http://www.youtube.com/watch?v=SLRNCCF3zOc

    Bu sırada medya linci devam eder…

    ‘Dolunaya bakınca beni göreceksiniz’ demişti. Gani Müjde linci için güzel bir fırsat oldu.

    Bu medya o kadar iğrenç ki. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Ben Hasan Mezarcı’yı onların istediği gibi değil olduğu gibi düşünmeye devam edeceğim. Çünkü Mezarcı’nın da dediği gibi dönüşüm başladı ve artık geri dönüş yok.

    Ergenekon iddianamesinde yer alan Hasan Mezarcı hakkındaki msn konuşmaları biraz daha zihnimizi açıyor. Doç. Ümit Sayın ile belirsiz bir kişi arasında geçen konuşmalar:

    (Sayın ‘xyz’, Erdin ‘barbaros’ rumuzunu kullanıyor)

    xyz: sonuçta gizli örgütlenip, bizim düşündüğümüz bazı eylemleri yapmadan hiçbir yolu yok

    xyz: yani gerekirse silahlı.

    xyz: Dünyadaki en büyük güç nedir biliyor musunuz?

    xyz: Gizlice ADAM ÖLDÜREBİLMEK.

    xyz: yok erken ölmesi sakıncalıysa, dayarsın ilacı mezarcı gibi isa musa yaparsın…

    kaynak

    KAYNAK

    ProBilisim tarafından 17/Ara/14 10:49 tarihinde düzenlenmiştir

    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2013
    Erkek

    hadi ba

    endenius tarafından 17/Ara/14 21:30 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    probilişim hasan mezarcı konusu çok ilginçmiş gerçketen.

    doğru yanluş bilemiyorum ama inanırım. 90 yıllarda medya çok güçlüydü.ve tekel durumundaydu.

    şimdi millet uyandı öyle herşeye balıklama atlamıyor.

    ancak yıllar sonrada vay be dedirten şeyler duyacaksınız. çünkü öngörüler in hepsi tek tek gerçekleşiyor.


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Probilisim hocam söylediğim gibi hasan mezarcının geriliği değil de medeni bir şekilde yapılan programlar ilgimi çektiği için konuyu açtım.

    Ayrıca reha muhtar gibi ucubeler zaten bu çarpık medyanın temelini atanlardır. Evet karalama kampanyaları yapıldı gericilere.

    Fakat koyduğum programlarda fikri (o dönem için ne kadar saçma olursa olsun) adamın sesini kesen, ne saçmalıyorsun diyen yok. sözü bölünmüyor.

    Şimdi böyle bir programı yapmanın imkanı kalmadı.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    ilaçlarla falan demişin de bana kalırsa adamın ne olacağı, önceki halinden de belliymiş. hiç de öyle yapıldı ayağına yatmasın kimse.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2013
    Erkek

    hacı yukarda mesajımı yazdıktan 10 dakika sonra editledim

    genede yazayım ucundan

    bunun yüzüne sülalesinin yarısı soy adını değişti

    çarpık bir zihniyetin ürünüdür, çok müslüman görünür anasını bakmaktan acizdir

    kartveli dedinmi zaten itikadı bozuktur, bunlardan bir kişi çıkmıştır oda rusyaya hizmet etmiştir gerisi kof çıkmıştır

    ne dün nede yarın başka kimse çıkmayacağına olan inancım tamdır

    daha yazacak çok şeyim var ama saklıyorum

    hiçbir millete yada devlete rus bozması pers kırması ndan hayır gelmez.

    endenius tarafından 21/Ara/14 00:12 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1808 Toplam Mesaj: 8