folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Esnaf Muafiyet Belgesi Ve Evden Satış

Esnaf Muafiyet Belgesi Ve Evden Satış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

Esnaf muafiyet belgesi ile evde yapılan el emeği ürünlerin internetten satışına izin veriliyor ve yüzde 4 dışında herhangi bir kesinti yapılmıyor ve SGK vs sorumluluğu olmuyor tabi belirtilen sınırlar içinde kaldığı sürece.

Şimdi sorum şu biraz araştırdım n11 bu belge ile mağaza açmaya izin veriyor galiba ama trendyol Amazon tr Hepsiburada araştırdığımda öyle bir seçenek bulamadım 

Bu konuda bilgisi olan bu belge ile iş yapan varsa bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak  isterim

Ayrıca etys ve Amazonhandmade bu konularda uluslar arası olarak el emeği ürünlerin satışına olanak sağlıyor galiba ama buralarda iş yapanların tavsiyelerini dinlemejk isterim.

Bu evrakla satış yapabileceğim e-ticaret sistemleri hangileri var 

Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim 

Eşim için evden yaptığı şeyleri satabileceği mecralar arayışın daha çok tr içi dışı farketmez

chirkin01 tarafından 30/Eyl/25 16:48 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Konu sahibinin izni ile bende kargo hakkında soru sormak istiyorum.

Etsy'de veya amazonda yurtdışına satış yaparken kargo ödemesi nasıl oluyor bilen var mı?
    Ürünü kargo ücreti fiyatıyla satıp, kargo ücretini biz ödedikten sonra platform bize bu ücreti iade mi ediyor yoksa daha farklı durumlar mı var?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarıyla zaten belirli bir satış yapana kadar vergiden muaf oluyorsun internet satışlarında. 
    Etsy'de mağaza açarsın vergi limitine takılacak kadar satış yaparsan o zaman belge işe yaramıyorsa bi vergi levhası alman gerekir.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...