Esnaf Olan Arkadaşlar Bakabilirler Mi ?
-
az önce bir telefon geldi 553 419 28 63 nolu numaradan kobi biliglendirme merkezinden arıyoruz devlet 10bin ila 100bin tl arasından kefilsiz şartsız kredi veriyor herhangi araca bi banka yok direk devlet hazinesinden adınıza verilecek bir kredi. %30u hibe kalanı 2 yıl sonra geri ödemeli diye. aras kargoyla başvuru formlarını yollayacağız ve kapıda ödeme 145 tl yapıcaksınız dedi. bende o para niye dedim sizin tüm kredi işlemlerinizle biz ilgilenicez siz sadece form dolduracaksınız dediler. başına böyle bir olay gelen varmıdır ?
-
konuyla ilgili bir fikrim yok ama
şahsi fikrim "sazan.avi"
-
detay bunu yazdı
konuyla ilgili bir fikrim yok ama
şahsi fikrim "sazan.avi"
bende öyle düşündüm ve ararım ben sizi diyerek geçiştirdim.
-
kosgeb ve işgem üzerinden kullandırılan devlet kredileri. Firma 145 TL için danışmanlık ücreti istiyor. Kosgeb artık danışmanlık paylarını vermeyi bıraktı. O yüzden onlarda esnafları arayarak kredi için danışmanlık hizmeti vererek yollarını doğrultmaya çalışıyor.
-
sRcN bunu yazdı
kosgeb ve işgem üzerinden kullandırılan devlet kredileri. Firma 145 TL için danışmanlık ücreti istiyor. Kosgeb artık danışmanlık paylarını vermeyi bıraktı. O yüzden onlarda esnafları arayarak kredi için danışmanlık hizmeti vererek yollarını doğrultmaya çalışıyor.
hocam verdik diyelim bu kredi çıkar mı ?
-
Yenı bı dolandırıcılık sıstemı bence :D ama zekıce
-
kobi bilgilendirme merkezi adı altında danışmanlık veren firmalardır onlar.
Size nasıl başvuru yapacağınıza dair bilgilendirme broşürleri gönderilim dicekler sonrada 80-150 tl arası bir para isticekler bu broşürler için.
Zaten devletin kosgeb websayfasına girdiğinde her bir şeyi bulursun.
-
bende düşündüm belki onlar çeker bana çıkmayabilir çünkü
-
kredinin çıkıp çıkmaması gibi sonuçlara müdahale gibi bir yetkileri yok sadece sizin adınıza evraklarını eksiksiz bir şekilde dosyalarlar, dilekçe, vergi levhası v.b. evrakları hazırlayıp sizin imzalarınızı, kaşelerinizi alıp onlar adınıza kredi başvurusu yaparlar onların verdiği hizmet sadece bu kadar kredinin çıkıp çıkmayacağına devlet karar verir ve bu kararı size bildirir onların haberi bile olmaz sonuçtan ki sonuçlar onlarıda ilgilendirmez. Baştan kesin çıkarırız v.b. gibi birkaç söylemde bulunurlar ardından sizinle danışmanlık şirketi arasında bir hizmet sözleşmesi imzalatırlar ve o sözleşmede de ilgilendirmediğini bir yere sıkıştırırlar kredin çıkmaz hani çıkacaktı, çıkartacaktınız dediğin zamanda hizmet sözleşmemizde mevcut sonuçlar bizi ilgilendirmez der kenara gelirler.
-
en kolayı belgeleride alıcan polise gidicen dolandırıcılık bürosuna şikayet dilekçesi vericen ztn gerçekse geri dönülür sana değilse polis ilgilenir..