Etc/Passwd Win ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek
    windows server üzerinde passwd gibi olan dosya nerde ? sunuda bypass ile kıvırmaya çalışıyorum linux sunucularda beceriyorum ama winde o yeri bilmiyorum. ayrıcana win de bypass yiyor değil mi :)

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc in içindeki *.sam dosyalarında tutulur, anlık olarak okunduğundan dolayı windows calışırken alamazsın, elcomsoftun bu dosyaları kıran programı var, aynı zamanda http://www.hackinthebox.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5721&mode=thread&order=0&thold=0 şu dökümanı okursan anlarsın bütün meseleyi :)

Linuxde passwd nin içinden cıkan keyleri johnrippera koy ertesi gün bütün ftpler dahil passwordler elinde ama windows için o kadar kolay değil :)

Anca dosdan kopyalayacağın dosyayla bişler yapabilir yada brute force cekebilirsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

dostum amacım şifreleri kırmak değil ben dostların ftplerini istiyorum sunucudaki açıkları tarıyorum :D bu arkadaşınki de win sunucu passwd içerisinde diğer sitelerin bölümlerini görüyordum sonra r57 ile giremediğim yerlere girip okuma işlemini tryag ile yapıp ardından tekrar r57 ile db ye bağlanıyordum. bunu win serverda yapamıyorum. tryag sadece lin server için falan mı yoksa ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek
    ewt tryag ın hatta r57 nin bile asıl işe yaradığı sistem linux tur.Ancak php destekleyen her serverda çalışabileceği için win dede çalışır ancak linux için geliştirilmiş özel çözümlerden yararlanamassın bu yüzden win için yazılmış olan asp veya aspx fso ları kullanmayı deneyebilirsin yada r57 ile tüm dosyaları sorunsuz gezebiliyorsan win sistem bilgin ve izinler dahilinde manuel olarak sonuca gitmeyi deneybilirsin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lkereng
    lkereng's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc in içindeki *.sam dosyalarında tutulur, anlık olarak okunduğundan dolayı windows calışırken alamazsın, elcomsoftun bu dosyaları kıran programı var, aynı zamanda http://www.hackinthebox.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5721&mode=thread&order=0&thold=0 şu dökümanı okursan anlarsın bütün meseleyi :)

Linuxde passwd nin içinden cıkan keyleri johnrippera koy ertesi gün bütün ftpler dahil passwordler elinde ama windows için o kadar kolay değil :)

Anca dosdan kopyalayacağın dosyayla bişler yapabilir yada brute force cekebilirsin...

kafama sıçım ingilizce  bilmiyorumn:S
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

GeFORC3 bunu yazdı:
    ewt tryag ın hatta r57 nin bile asıl işe yaradığı sistem linux tur.Ancak php destekleyen her serverda çalışabileceği için win dede çalışır ancak linux için geliştirilmiş özel çözümlerden yararlanamassın bu yüzden win için yazılmış olan asp veya aspx fso ları kullanmayı deneyebilirsin yada r57 ile tüm dosyaları sorunsuz gezebiliyorsan win sistem bilgin ve izinler dahilinde manuel olarak sonuca gitmeyi deneybilirsin...

Peki en iyi sonuç alabileceğim FSO hangisidir ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam, linuxdeki listpathlar genellikle belli parametrelerle birlikte gelir, mesela remwievde etc/passwd etc/localdomains fln tanımlıdır, tıklar tıklar yaparsın..

Ama, windowsda sistem biraz daha farklı... Yani, linuxdeki bir fsoda ettc/passwdye baktığında, ftp passwordlerini permissionlar varsa görürsün ama windowsda bu tarz bakacağın bi yer yok...

Örneğin windowsun sahibi makinaya serv-u ftp server kurduysa, serv-u nun şifrelerini ini dosyasındami regisrtydemi yoksa windows .sam dosyasındamı sakladığını bilmek lazım...

En kolay yolu bu iş için,c:\program files klasörüne gir, klasörün içinden hangi ftp serverı kullandığına bakmak lazım...

Hangi fso diosan, windows en kolay kullanacağım fso zehir ama, hatasız ve sağa sola haber vermeyenini bulacaksın..

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

Peki dostum çok sağol...

programlarını araştırayım biraz.. 

Toplam Hit: 2218 Toplam Mesaj: 8