Ethernet Girişi Bozuldu Yardım
-

modemden kasanın arkasına giden lan yani ethernet kablosunun giriş yerindeki o topalak kare şeklindeki yeri bozulmuş durumda. yerine soktuğumda sarı ışık yanardı bugün temizleyim diye içini açtım güç kaynağını söktüm tozları aldım. yeniden çalıştığında modemden ethernet girişindeki yerde sarı ışık ayrıca modemde line yerinde ışık yanmıyor.
ne olmuş olabilir ? parçası değitirilebilirmi ? yada komple kart mı değişecek öyle olursa yeni bi laptop alırım askerden geldikten sonra. bi fikri olan varsa yazmaya bekliyorum...
-
Harici ethernet tak, 10 ytl ye bulursun.
-
Sscheme bunu yazdı:
-----------------------------
hacım nerden bulacağız. ben askere gidiyorum bu iş çıktı başıma bela olarak kalacak.bilgisayarcıya götürsek çok para alırlarmı ?
-
hacı ben o kasada genişletme yuvasını göremedim. heralde üsttekiler. ama pci gibi de durmuyolar.
sen temizlik yapmadan önce çalışıyoduysa ve sen temizledikten sonra çalışmıyosa, soketteki tozdandır sanırım. daha önce çok başıma geldi. elektrik çekiliyken düz tornavida ile yuvadaki pinleri eğmeden üzerlerini temizle. yada varsa kompresör tut o yuvaya. genelde çalışıyo.
ethernet kartın on board. değişmez. pci yuvası yoksa kartta ozaman durum yaş. pci yuvası varsa şayet, git herhangi bir bilgisayar malzemesi satan tükana. ethernet kartı al. 10 tl en çok ederi. yuvaya tak. cdsi ile tanıt bağla gitsin. bu kadar.
-
kaygusuz bunu yazdı:
Sscheme bunu yazdı:
hacım nerden bulacağız. ben askere gidiyorum bu iş çıktı başıma bela olarak kalacak.bilgisayarcıya götürsek çok para alırlarmı ?
-----------------------------ethernet ucuz bişey, götür pc ciye
-
usbden ethernet girişi dönüştürücüsü alabilirsin.