Euro Truck Simulator 2 (Et2) Dorse Skin Yapımı
-
Merhaba müridler
Aranızda bu oyunu oynayan vardır illaki , onun için kendi dorsesini yapmak isteyenler olabilir bende bunu basit bir şekilde resimlerle anlatayım.
1. İlk olarak şu resmi bilgisayarınıza kayıt edin.bu resimde gördüğünüz uzun diktörtgen olan yer dorsenin yan tarafları buralara yazılarımızı,logolarımızı ekleyeceğiz.Kare olan yer ise dorsenin arka tarafı.
http://i.imgur.com/FpXmAiu.jpg
2. Şimdi bu indirdiğimiz resimi photoshop,paint, paint.net gibi düzenleme programlarında düzenleyeniz.örnek olarak benim yaptığım basit bir şey.bunu düzenlediğiniz programda jpeg,png, bmp olarak kayıt edin.

3.Daha sonra bu kaydettiğim resimi DXTBmp adlı programa aktarıyoruz.
program linki:
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Editors/DXTBmp.shtml burdan veya googledan kendiniz aratıp indirebilirsiniz.
Masaüstüne hazırladığımız resimi DXTBmp programın içine sürükliyoruz.
Bu işlemi yaptıktan sonra Şu menülerden kaydediyoruz.
File --> Save As --> DDS Texture diyoruz ve şu şekilde kayıt ediyoruz.
NOT : Dosyaadını .dds olarak kayıt ediyoruz ama adını oyunda yer alan şirketler adına kayıt ediyoruz.şunlar oyundaki firma isimleri;
bcp.dds
empty.dds
euroacres.dds
eurogoodies.dds
fcp.dds
itcc.dds
lkwlog.dds
nbfc.dds
posped.dds
stokes.dds
tradeaux.dds
trameri.dds
transinet.dds
wgcc.ddsbu isimlerde kayıt ediyoruz.
NOT2 : Kayıt türü mutlaka DDS DXT5 olmalı

4. Ben transinet.dds olarak masaüstüne kayıt ettim.
Şimdi masaüstüne vehicle diye klasör açıyoruz onun içinede trailer_eu adlı bir klasör açıyoruz onunda içine company diye bir klasör açıyorz ve masaüstüne kayıt ettiğimiz transinet.dds dosyasını en son açtığımız company klasörüne atıyoruz.
5.Gelelim yaptığımız işlemleri oyunumuza entegre etmeye.Masaüstüne oluşturduğumuz vehicle klasörüne sağ tıklayıp 'Arşive Ekle' ya da 'Add to Archive' diyerek şu işlemleri yapıyoruz.

Burda dikkat edilmesi gerekenler:
dosyanın ismini mutlaka modismi(buraya istediğiniz ismi yazabilirsiniz ama .scsyi unutmayın).scs olarak Arşiv biçimi ZIP, Sıkılştırma Yöntemi ise Depola olarak kayıt ediyoruz.Eğer kaydettiğimiz dosyanın sonunda .zip diye olusursa onu yeniden adlandırarak .zip olan kısmı silip sadece modismi.scs kalsın.
6.Belgelerime giriyoruz ordan Euro Truck Similator 2 klasörüne onun içindede mod klasörüne girip masaüstüne oluşturduğumuz .scs mod dosyasını atıyoruz.Ve oyuna girip hangi firmaya attıysak orada dorseye yaptığımız skini görebilirsiniz.
Kolay Gelsin.İyi Oyunlar :)
mesela benim company klasörümde şu firmalar var.
empty.dds , eurogoodies.dds , nbfc.dds , posped.dds , transinet.dds
benden bir görüntü :

Takıldığınız yerde sorunuz.
-
Hocam bunların dışında oyunda kamyon tasarımı yapanlar var. Bunun nasıl yapıldığı konusunda bilginiz var mı, ya da bilgisi olan var mı sormak istedim.
Bir de, oyunu orjinal almamdan ötürü her yeni güncellemeyi yükledim ancak yeni güncellemeler eski mod dosyalarını desteklememeye başladı. Sonuç olarak, tekrar tekrar sıfırdan başlamaktan bıktım, oyundan soğudum :) Benim bu konu hakkındaki sorun da şu olacak; en son güncelleme ile, Mercedes haricindeki bütün kamyonlara orjinal lisans geldi. Eski kullandığım yamalardan bazıları oyunun hata vermesine neden oluyor. Eski versiyonlarda çalışan yamaları yeni güncellemede kullanma şansımız var mı, ya da değişiklik yapılması gerekiyorsa bizim yapabileceğimiz bir husus var mı onu sorayım dedim.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam bunların dışında oyunda kamyon tasarımı yapanlar var. Bunun nasıl yapıldığı konusunda bilginiz var mı, ya da bilgisi olan var mı sormak istedim.
Bir de, oyunu orjinal almamdan ötürü her yeni güncellemeyi yükledim ancak yeni güncellemeler eski mod dosyalarını desteklememeye başladı. Sonuç olarak, tekrar tekrar sıfırdan başlamaktan bıktım, oyundan soğudum :) Benim bu konu hakkındaki sorun da şu olacak; en son güncelleme ile, Mercedes haricindeki bütün kamyonlara orjinal lisans geldi. Eski kullandığım yamalardan bazıları oyunun hata vermesine neden oluyor. Eski versiyonlarda çalışan yamaları yeni güncellemede kullanma şansımız var mı, ya da değişiklik yapılması gerekiyorsa bizim yapabileceğimiz bir husus var mı onu sorayım dedim.
hocam eski versiyon yamaların güncellenmesi gerek çünkü eskiler farklı bir kayıt türünde kayıt edildiği için açılmıyor.Mesela yukarıda anlattığım olayı yapsan sende çalışır.çünkü kayıt türü yeni sürümü destekliyor.