Ev Ağı (Ları) Hız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

evde bulunan bilgisayarlar arası genelde dosya paylaşımlarında hızlar neden yerlerde sürünür ? mesela 10 gb lık bir veri çekicez normalde hadi harddiske atarkene süre atıyorum 6 7 dk gibi bir zaman - ağdan çekersen bu işllem birden 4 5 kat artıyor. 

bu süreyi azaltmanın varmıdır bir çözümü ? 

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Usbden max 12 mb/sn ağdan max 1 gbit bile olduğu oluyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

hocam evdeki bütün ağ kartları 1gbiti sağlanmalı ve kullandığınız kabloda 1gbiti sağlarsa saniyede 100 mb lık veri akışını görürsünüz fakat elinizdeki hdd max 30 ila 60mb saniyede veri yazıp okduğunu düşünürsek 1gbitlık veri akışı için makinalara ssd lazım 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

hocam benim aradığım şey hard disk transferlerinde değil, ağ arası bilgisayar kopyalamada bu hızların bu kadar düşük olması hiç hoş değil yaw :| bilgisayarımdaki bir dosyayı paylaşıma açıyorum abim tutup alıyor amk o kadar boyuttaki dosya bile haycan gibi bir sürede gidiyor nerdeyse. 

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Kendini kasma. Yolu basit. Bilgisayarındaki ağ kartı son 4-5 yıl içinde aldıysan gigabit karttır ve saniyede 1GB i taşır.
    Kablo olarak hcs gibi kaliteli kabloları seç. 90 mt de 1GigaBit bağlantıyı garanti eder bu kablolar. En önemli masraf kalemin switch olacak. Türkiyemde portları GigaBit olan modeme raslamadım, hep 100 mb ler. 4 yada 8 port ihtiyacına göre tüm portları 1gb switch al.
    Aynı 2 bilgisayar 100 mb bağlantıyla saniyede 10 mb dosya kopyalarken 1gb bağlantıda 25mb ile kopyaladı. Diskler hızlı olsa en az 80mb i görürdüm. Hızı bu kadar çok etkiliyor ağ bağlantısı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

wifi ile kurulan bi ağdan bahsetmiyon dimi kablolu ağdan

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    Kendini kasma. Yolu basit. Bilgisayarındaki ağ kartı son 4-5 yıl içinde aldıysan gigabit karttır ve saniyede 1GB i taşır.
    Kablo olarak hcs gibi kaliteli kabloları seç. 90 mt de 1GigaBit bağlantıyı garanti eder bu kablolar. En önemli masraf kalemin switch olacak. Türkiyemde portları GigaBit olan modeme raslamadım, hep 100 mb ler. 4 yada 8 port ihtiyacına göre tüm portları 1gb switch al.
    Aynı 2 bilgisayar 100 mb bağlantıyla saniyede 10 mb dosya kopyalarken 1gb bağlantıda 25mb ile kopyaladı. Diskler hızlı olsa en az 80mb i görürdüm. Hızı bu kadar çok etkiliyor ağ bağlantısı.

+ HDD'lerinin kopyalama ve yazma hızlarının da etkisi olduğunu unutma hocam.

++ örnek olarak ; 2 bilgisayar nete cıkıyor biri kablo, diğeri wireless.. wl bağlantıda herzaman 1mb kaybın olur.

Toplam Hit: 1299 Toplam Mesaj: 7