Ev Baklavası Ve Bazlama Satışı
-
Kendi yaptığımız fırında ev baklavası 80 katlı meşur beypazarı baklavası ve ev ekmeği bazlama tabiri ile yapıp sürekli olarak bazı firmalara satmayı planlıyoruz.Bu işlerle uğraşan yada anlaşmak isteyen arkadaşlar bulabilir miyiz?Genel olarak ankara içine satmayı planlıyoruz ulaşımı bakımından sürekli bir pastane veya büyük firmalar bulabilir miyiz acaba?
-
of of deli olur canım çekti la gece gece ankarada neredesin gelimde yeyim alıp şimdi :(
-
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
of of deli olur canım çekti la gece gece ankarada neredesin gelimde yeyim alıp şimdi :(
-----------------------------beypazarı dayı agaya beleş :|
-
Aytekinet bunu yazdı:
-----------------------------
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
of of deli olur canım çekti la gece gece ankarada neredesin gelimde yeyim alıp şimdi :(
-----------------------------beypazarı dayı agaya beleş :|
-----------------------------eywalla uzakmış la eryaman bile olursa gelirdim şerefsizim o kadar pis çekti :|
-
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
Aytekinet bunu yazdı:
-----------------------------
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
of of deli olur canım çekti la gece gece ankarada neredesin gelimde yeyim alıp şimdi :(
-----------------------------beypazarı dayı agaya beleş :|
-----------------------------eywalla uzakmış la eryaman bile olursa gelirdim şerefsizim o kadar pis çekti :|
-----------------------------kocaelideysen gel ben ikram ediim ne kadar öwemesekte ailemin baklawalarının üstüne tanımam :D
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
Aytekinet bunu yazdı:
-----------------------------
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
of of deli olur canım çekti la gece gece ankarada neredesin gelimde yeyim alıp şimdi :(
-----------------------------beypazarı dayı agaya beleş :|
-----------------------------eywalla uzakmış la eryaman bile olursa gelirdim şerefsizim o kadar pis çekti :|
-----------------------------kocaelideysen gel ben ikram ediim ne kadar öwemesekte ailemin baklawalarının üstüne tanımam :D
-----------------------------ankaradayım ya :( hacıbabadan alıp gelecem çıkıp walla
-
hocam uzman tv de anlatıldığı gibi pastane baklavası yapayım dedim bi iki denemede yapamadım ama 3-4 denemeden sonra aynı güllüoğlundan alınmış gibi baklava yapmaya başladım. adam püf noktalarını da anlatıyor iddia edildiği gibi içinde sihirli bir iksir yok tat vermesi için sadece işi bilmek yetiyor
adam gibi baklava yapmak için
bi kere hamurunu suyla değil sütle tutmanız lazım. içine sana yağı değil tereyağı konulması lazım. hamur yapıldıktan sonra sigara kağıdı kadar ince olacak şekilde yufkalar açılır üst üste konulmadan önce arasına nişasta dökülür yapışmasın diye baklava tepsisi yağlandıktan sonra 4 kat yufka konur her birinin arasına fırça yardımı ile yağ damlatılır 4. kat konduktan sonra ceviz veya fıstık her neyse bolca dökülür. üzerine de diğer yufkalar arası yağlanarak konulur. burada en çok dikkat edilmesi gereken husus hamuru nasıl yaptığımız ve yufkayı nasıl açtığımızdır. bir kere hamurun kıvamının iyi olması ve yufkaların incecik olması çok ama çok önemlidir. bu işlemler bittikten sonra tüm yufkaları dizdikten sonra elimize bir çubuk alıp bıçağımızı yağlayıp yufkalarımızı kare kare düzgünce kesiyoruz. bıçağı yağlamamızın sebebi yufkanın bıçağa yapışmaması içindir. bu işlem bittikten sonra daha önce ısıtılmış olan 180 derece fırında 45 dakika pişireceğiz. ama işte baklavanın en önemli kısmına geldik. 5 dakika fazla pişirirsek veya fırının derecesini arttırırsak baklavamız sert olur ve tatsız olur. bunlar önemlidir. baklava altın sarısını alana kadar 180 derece fırında 45 dakika pişecektir. bu arada fırın da daha önceden ısıtılmış olmalıdır. tabi bu işlem devam ederken baklavanın şerbeti de hazır olmalıdır. burada işin püf noktası da şerbetin içine lezzet vermesi için yarım bir limonu kabuğuyla birlikte şerbetin içine atalım. 45 dakika pişen baklavamızı hemen çıkartıp soğumadan şerbeti üzerine gezdirmemiz gerekir.
işte baklavanın en önemli yeri. pişirdiğimiz baklava asla ve asla soğutulmamalı, sıcakken şerbeti üzerine hemen dökülmeli ki çıtır çıtır yumuşak olsun. soğutulursa baklava sert ve lezzetsiz olur. kısacası baklavanın 4 temel püf noktası vardır
1- hamuru iyi tutulmalı yufka sigara kağıdı kadar ince olmalı baklavalık un kullanılmalı, sana yağı değil tereyağı kullanılmalı mümkünse suyla değil sütle hamur açılmalı
2- baklavayı pişireceğimiz fırın daha önceden ısıtılmış olmalı ve 180 derecede 45 dakika pişirilmeli burası çok önemli
3- şerbetin içine yarım limonu kabuğuyla birlikte atarsak eşsiz bir lezzet verecektir
4- baklavanın en önemli yeri ise pişirdiğimiz baklavaya şerbetini hemen 5 dakika bile geçmeden dökmemizdir. eğer bunları eksiksiz yaparsak baklavamızın güllüoğlu baklavasından bi farkı kalmayacaktır :D
önemli bir not: yukarıda yazdıklarım bi yerden alıntı değildir yüzde yüz kendi emeğimdir .