Ev Hattı Topraklama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eagleofcondor
    eagleofcondor's avatar
    Erkek

Merhaba değerli müridler

Odama Gelen hatta topraklama yok . Prizin Toprak ucuyla nötr -  uçları ile köprü kurup akımı sıfırlasam faydası olurmu. bu yöntem tehlike arz edermi

illa toprağa bakır levhamı çakmak gerek . apartmanın topraklama tesisatı yok sanırım benim eve toprak çıkmıyor alttaki komşuda varsa

klavuz ile benim odadan onunun topraklama hattına kablo çeksem olurmu

can ve mal kaybını nasıl önleriz. bu aralar elektrikler gidip gelmekte korkuyorum .

Teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

senin dediğin yönteme sıfırlama diyorlar topraklamanın almadığı yerlerde kullanılır nötürü prizin toprak kısmına bağlarsın

normal şartlarda sorun olmaz topraklama görevini görür ancak olurda eviniçinde tesisata birşeyler yaparken atıyorum elektirik kabloları değiştirirken falan yanlış bağlanırsa yada yıldırım falan düşerse elektirik hattına o0zaman sorun olur benim odada topraklama yok sıfırlama yaptım hiç sorun olmadı 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bisson
    bisson's avatar
    Erkek
    arkadaş haklı yıldırım felan düşerse tehlikeli olur varsa alt komşununkine bağlantı at o daha sağlklı olur

I know me you know you.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Yaklaşık 16 senedir elektrikciyim. Asla güvenlik unsurlarında lakayt olma. Topraklama yerine sıfırlama metodu olmaz. Zaten sıfırlama yapmakta yasak. Apartmanda yaşıyorsan evine kadar topraklama çektirmek 200 lirayı geçmez. Topraklama levhası veya kazığı+6mm2 topraklama iletkeni malzeme ve işciliği bu kadar tutmaz. 

Can ve mal riskini 200 liraya değiştirmessin herhalde.

Toplam Hit: 1329 Toplam Mesaj: 4