Ev İçin Bıçak Yapımı
-
Selamlar,
Piyasada aldığım bıçaklardan memnun kalmadım pek, 40 yılda bir mutfağa giriyorum, bıçaklar deli ediyor beni. Kolay kolay körelmeyen, biraz baba bir bıçak yapmayı düşünüyorum.
Malzeme olarak Bohler M390 Microclean kullanıp sulayacağım. Bu işi hobi olarak yapan var mı aramızda?
Bıçağın metal tarafını lazerde kesip yaparım ama bileme kısmında bilgim yok. Sulama ve kaplama işlerini de kendim yapacağım.
Evladiyelik birşey olsun.
Ayrıca sap kısmıyla ilgili tavsiyelere açığım.
Şöyle birşey var kafamda,

-
Hocam ev için nasıl olur bilmiyorumda bir süredir şam çeliğine bakıyorum. Buradan bir arkadaşta el yapımı full tang vardı bir tane hasta oldum 900 lira istedi :)
Amazonda yada ebayde plaka halinde satılıyor. Kesimini çizimini sen yaparsın.
Damascus Steel yazarsan youtube'da el yapımı yapan bir eleman var bayağı sinematik çekmiş hasta oldum. Kanalin adı Skilken
-
Easx bunu yazdı
Hocam ev için nasıl olur bilmiyorumda bir süredir şam çeliğine bakıyorum. Buradan bir arkadaşta el yapımı full tang vardı bir tane hasta oldum 900 lira istedi :)
Amazonda yada ebayde plaka halinde satılıyor. Kesimini çizimini sen yaparsın.
Damascus Steel yazarsan youtube'da el yapımı yapan bir eleman var bayağı sinematik çekmiş hasta oldum. Kanalin adı Skilken
Dimeşk(şam) çeliği dünyanın en sağlam bıçağıdır. nemaantoolsa bakabilirsiniz özgünve kaliteli, geneli turk ceviz ağacı ve şam çeliğidir.
-
Burada biraz açıklamış,
http://bestpocketknifetoday.com/discovering-the-best-knife-steel/b
Biraz araştıracağım ama Damascus'un yeni patent çeliklerinin yerini tutacağını pek sanmıyorum.
-
Hocam üst düzey herhangi bir çelik ev kullanımı için idare eder sanırım. Uzun süre bilemeden kullanım için damascus uygun olabilir karbon oranı normal çeliklerin tolere edebildiğinden daha fazla diye biliyorum :)
-
Hem sert, hem tok, hem de abrazif(sürtünme) aşınmaya karşı dirençli bir malzeme olması lazım.
-
Iki kere oldu
xxjokerxx tarafından 31/May/16 02:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Mehmet Kumbasar Sürmene bıçak Sarayı
Bi dene ben çok memnun kaldım o kadar uğraşma bence