Ev Yapımı Crossbow ( Tatar Yayı ) - Kotası Olanlar Açmasın
-
selam arkadaşlar geçenlerde can sıkıntısından crossbow yaptım. evde ne bulduysam kullandım dışarıdan (marangoz vs) hiçbir malzeme almadım o yüzden biraz kötü duruyor olabilir :D
1) önce iki adet tahta buldum. biri alt tarafı, sapını oluşturacak; biri üst tarafını, okun fırlayacağı yeri oluşturacak şekilde.
soldaki tahta sap için, sağdaki tahta ok yolu için. sağdaki tahta marangozlarda yaptırılabilir, okun içinden geçeceği bir yol olması okun düz gitmesine yarar.

2) sağdaki tahtayı biraz yontup şeklini düzelttikten sonra üstüne kol çaktım. bu kolu ekmek sepetinin kulpundan yaptım :D plastik ama bayaa sağlam oldu.

3) plastik olduğu için çivi kullanmadım. hem daya iyi şekli olan bi metal buldum, metalin uçlarını ısıtıp plastikten daldırdım. çaksaydım hem plastik kırılabilirdi hem de metalle plastik arasında boşluklar olacaktı ama metali ısıtarak soktuğum için soğuduktan sonra plastik tam oturdu. yapıştı.

4) plastiği çaktıktan sonra şöyle bir hal aldı.

5) okun geçeceği yolu biraz engelliyordu, belki yapacağım oklar yukarıdan kanatlı olursa plastiğe takılmasın diye orada ufak bi yol çalışması yaptım. plastiğin üstünde ufak bir pay bıraktım. o pay olmazsa olmaz. yaya asıldığınız zaman plastik elinizde kalır yoksa

6) sonra sap yapımına geçtim

7) sapı da kestikten sonra şöyle bir hal aldı :O
8) evet. yayım oklarım

bunlar da zombi saldırılarına karşı cephanem.

açıklamadığım birkaç şey kaldı:
- yay olarak geçici bir yay kullandım. önerim hastanelerde kullanılan sert kol lastikleridir. kan alırken koluna sararlar ya hani. hastanede kan merkezine gidip hemşireden rica ederseniz verir :D
- yayı gerdikten sonra sıkıştırabileceğim bir düzenek yok biliyorum. onun için büyük eski bir saat arıyorum. eski saatlerin içindeki gergin yuvarlak metaller cuk oturuyor. tahtanın altından delik açıp takınca tetik görevi görüyor. sarmal metal derseniz bulursunuz.
sarmal metal bulana kadar tahta sapa çaktığım mandalı kullanıyorum. bildiğiniz çamaşır mandalı.
- ok olarak marketten zamanında aldığım büyük kürdanları kullandım. kürdan dediğime bakmayın duvara fırlatınca bile kırılmıyor. neyse..
-
Ağız kürdanı değilla onlar et için kullanılan kürdanlardan :D
-
Kafaya saplanıyo mu hocam oklar.
Edit: http://www.youtube.com/watch?v=7OVisJLeNIY
Subtitle tarafından 15/Oca/14 15:41 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam esnetme malzemesi olarak kilotlu çorapmı kullandın ?
-
Ka1nsha bunu yazdı
ben de kürdan dedim zaten kürdan yani sonuçta :D
kafaya kullanmadım ama yastığa falan şırrank diye saplanıyor hocam öbür tarafından çıkıyor
@HoLyCat yok yırtılır o, serum lastiği kullandım
DadasAdam tarafından 15/Oca/14 15:44 tarihinde düzenlenmiştir -
BeyinAdam bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
ben de kürdan dedim zaten kürdan yani sonuçta :D
kafaya kullanmadım ama yastığa falan şırrank diye saplanıyor hocam öbür tarafından çıkıyor
@HoLyCat yok yırtılır o, serum lastiği kullandım
şiş la onlar ne kürdanı.