Evin İç Telefon Hattını Yenileme (İnternet Hız Problemi İçin)
-
Merhaba arkadaşlar net çok kopuyordu 2 ay öncesi ve ilk bağlattığım dönelmerde 2 ay önce gitti hiç gelmedi aradık sinyal iyi fakat evin içinde düşüyor dediler evdeki telefon hattını yenileyin dediler bu pahalı birşeymidir bilgisi olan varmı ? yararı olurmu net hızına şuan 2mbit e sabitlediler zaten adil kullanımı geçince 3 e düşüyor anlamı olmıyıcak böyle oldumu ona bir el atayım dedim
-
Maliyetli bir iş değil tabikide usta falan çağırıp yaptırırsan kazıklanırsın kendin yapabilirsin çok basit.Bu evden eve değişir eve nerden giriyor hat, hattın sonu fişlemi bitiyor, hat duvar içindenmi gidiyor , yoksa açıktanmı gidiyor.Apartman da oturuyorsan biraz daha karmaşık olabilir bu işlemler.Duvar içindense hattı takip edip buatları açıp klavuz sokarak yeni hattı çekebilirsin mümkün mertebe ek kullanmamaya çalış.Yada eski hattın ucuna yeni hattı eklersin eskiye iptal etmek amaçlı dışarı çekerken otomatik yeni hat çekmiş olabilirsin.Mesela bizim evde 2 tane ayrı hat var 2 tane ayrı pc ye data kablosu çektim hepsininide duvarın içinden ayarladım dışarda 1 cm kablo yok.Eve giriş kutusuna splitter falan koydum gayet güzel oldu.Ama dediğim gibi apartmanda karışık bu işler.Detayları anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
-
Hocam telefon numarını iletirsen kapasite hızına bakabilirim. Evde her odada priz varsa bina içindeki tesisattan gelen kablonun ucuna 3-4 tane kablo bağlayarak dağıtıyorlar veya kablo ezilmiş olabiliyor vs. Tanıdık, işten anlayan birini bulabilirsen ucuza yaptırırsın.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam telefon numarını iletirsen kapasite hızına bakabilirim. Evde her odada priz varsa bina içindeki tesisattan gelen kablonun ucuna 3-4 tane kablo bağlayarak dağıtıyorlar veya kablo ezilmiş olabiliyor vs. Tanıdık, işten anlayan birini bulabilirsen ucuza yaptırırsın.
-----------------------------cevaplar için teşekkürler arkadaşlar tahminen 50 lira felan tutarmı bende bitane tornavida bile yok o yüzden kalkışırsam kalırım mal gibi :D ttnet beleşe yapıyormuş sanırım biryerde öyle demişler :S
-
uplıyalım bir bir kaç kişiden fikir alalım :D
-
Bizim evde öyle bi problem olmuştu ancak ttnet gelip kendisi değiştirdi komple herşeyi ve herhangi bir ücret ödemedik.
-
rhodostethia bunu yazdı:
-----------------------------Bizim evde öyle bi problem olmuştu ancak ttnet gelip kendisi değiştirdi komple herşeyi ve herhangi bir ücret ödemedik.
-----------------------------eyw çağırayımda şunları yapsınlar bir güzellik netimiz hızlansın eski günlere dönelim :D
-
Hocam senin şansına herhalde dün öğleden sonra Türk Telekom'dan gelip izin dahi istemeden apar topar T11 dolabı koyup kaçmışlar. İşin garip yanı binada sadece bende internet var. Aktarım tamamlanınca(1-2 ay sonra) bina içi tesisatı da yenileyeceklermiş :)
Ayrıca telekomdan gelen ekibe sakal atarsan her türlü işini profesyonelce yapıyorlar :)