Ewievs Den Anlayan Bakabilir Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2011
    Erkek

    Seminer dersi için bi çalışmam var. elimde dolar verileri var mesela. 1995-01 : 2017-10 arasında bunların önceki yılın aynı ayına göre değişimini bulmam lazım bunu nasıl yapabilirim? cunku birim kök hesabı yaparken hoca bu değişkenleri ΔDolar ΔIPI (sanırım üfe) şeklinde almış. aynı şekilde brent petrol falan da var. muhtemelen bunu ewievde değil de excelde yapabilirz diye umuyorum ama hiç bir fikrim yok.

    yarın öğleye kadar yapmam lazım :(

    RotKerim tarafından 08/Mar/18 22:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek

    Excele aktar veriyi, veri tek sütun şeklindedir diye düşünüyorum, sağ tarafına yeni seri oluşturacak şekilde bi basit kod yazman lazım. Bu değişikliği tespit eden kodu aşağıya klonlayınca bütün seriyi ayı ayına değişikliğini uygulayacak ve yeni seri oluşturacak. Veri setini gönder istersen bakayım hemen.  


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek

    Hocam öğleye kadar demişsin sen foruma geri dönene kadar gecikecez iletişimde. Senin için ben rastgele bi veri seti çekip yaptım. Fotoğrafını atıyorum.

    https://ibb.co/e88Rsn

    Üstteki herhangi bi aylık veri. Bir önceki yılın ayı ile arasındaki değişimi yüzdeli şekilde göstermek için aşağıdaki C17 hücresine =(C3/B3-1) yazıp. Yani =(yenideğer/eskideğer-1) yazıp işlemi yaptım. İlk yılın ilk ay değişim değerini bulduk. Bu hücreyi sağ alt köşeden tutup önce sağa sonra aşağıya klonlayınca hepsi çıktı ortaya. Sonra bunları seçip yüzde ile göster dedim tablo bu.

     


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
Toplam Hit: 816 Toplam Mesaj: 3
ekonometri ewievs