Excel Düşeyara Formülünde Toplama
-
Yolladığım dosyada açılır kutucuklardan mesela tekli oda tipini seçelim, bana yan tarafında 1 adet kapı için kullanılacak malzeme listemi veriyor.ben buna T Sütununda bulunan kutucuğa 2 adet veya 3 adet.........yazdığımda istiyorum ki tekli oda tipinde verdiği malzeme listesini verdiğim rakam ile çarpıp versin.(bütün oda kapı tipleri için geçerli)
aslında gizli satır ve sütünları göster diyorum ama gizli olan herşeyi göstermiyor, yarısı gene gizli kalıyor,ee bu sefer de yeniden gizleyemiyorum açılanları.
Mesela, tekli oda kapısının seçimini yaptığımda açılan kutucuktan YAN BACAK 2 , ÜST BAŞLIK 1 , YAN PERVAZ 4 ...... gibi geliyor mesela, ben yan bacağa geldiğim çıkan 2 rakamı bizim önceden belirlediğimiz standart rakam, formülü de bu =+DÜŞEYARA($F$17;$B$2:$V$15;2;YANLIŞ) ya bu formülde hepsine tek tek el ile yazsam kapı adet sayısınıda olur üşenmem,ama bu formülün neyini değiştireyimki bana T sütunundaki kutucuğa 2,3,4....adet rakamlarını yazdığımda bunun çarpımını versin
bana bu konuda yardımcı olursan çok memnun olurum...
http://www.dosya.tc/server25/pBWyMM/kap_excelh_zeyinbey.xls.html
Not: düşeyara falan bildiğimden değil okuduğumu yazıyorum...
-
soruyu anlayabilirsem yardımcı olucam ama valla anlatımdan hiçbirşey anlamadım. ya kafam duruk şuan, ya senin anlatımın yanlış.
-
tekli oda kapisi yazan yerdeki formulun sonuna
*T40 yazinca tekli oda kapisi kisminda bulunan rakamlari t40 daki rakamla carpip veriyor
yani : I19 daki formul =+VLOOKUP($F$17;$B$2:$V$15;2;FALSE)*T40
seklinde yazinca dogru cikiyor
ama T40 da bulunan alan 0 veya bos olmamasi gerekiyor
ordaki deger her zaman 1 ve 1 den buyuk olmali.
yanlis anlamadiysam istedigin boyle birsey