Excel Formüller Konusunda Yardım Gerekiyor.
-
Arkadaşlar merhaba,
İnşaat teknikeri olarak çalışıyorum ve kısmi Excel bilgisine sahibim. Bu aya ait bir hakediş düzenledik ancak teslim alan arkadaş ölçüleri cm cinsinden almamızı istemiyor. Hakedişini hazırladığımız malzeme granit doğal taş. Dikdörtgen veya kare şeklinde olduğu için;
101 cm e 97 cm olan bir taş karşılığı m2 cinsinden yazılarak toplama yansıtılıyor.
Bu arkadaş cm cinsinden yazdığımız ebatları da m2 cinsinden istiyor ve fazlaca metraj formu hazırlanmış durumda. Benim öğrenmek istediğim şey şu ki;
benim 101 cm olarak belirttiğim ölçü olduğu yerde 1,01 olarak değiştirilecek. Bunun için en kısa yol başka bir alana sonuç için (=G14/100) yazmam yeterli ancak aynı kolon içinde bunu yapamıyorum. Farklı bir formülü varsa çok acil ihtiyacım war. -
Anladığım kadarı ile kullandığın formda fazlaca formül var. Dolayısıyla başka bir alanda bunu yapman pek çok alanı etkilediğinden bu yolu tercih etmiyorsun.
Aklıma gelen en kolay çözüm; (G sütununda cm değerleri var olduğunu ve X sütunun boş olduğunu varsayarak söylüyorum), X sütununa =G2/100 yazarak bunu en alt değere kadar kopyalıyoruz. Böylece X sütununda m değerleri oluştu. Daha sonra X sütununda ki tüm verileri kopyala deyip, G sütununa özel yapıştır, sadece DEĞERLER dersen, otomatik olarak tüm değerler m cinsine çevrilmiş olur.
-
Zande bunu yazdı:
-----------------------------Anladığım kadarı ile kullandığın formda fazlaca formül var. Dolayısıyla başka bir alanda bunu yapman pek çok alanı etkilediğinden bu yolu tercih etmiyorsun.
Aklıma gelen en kolay çözüm; (G sütununda cm değerleri var olduğunu ve X sütunun boş olduğunu varsayarak söylüyorum), X sütununa =G2/100 yazarak bunu en alt değere kadar kopyalıyoruz. Böylece X sütununda m değerleri oluştu. Daha sonra X sütununda ki tüm verileri kopyala deyip, G sütununa özel yapıştır, sadece DEĞERLER dersen, otomatik olarak tüm değerler m cinsine çevrilmiş olur.
-----------------------------
Benim de bahsettiğim gibi aklıma gelen en kolay yol bu ancak, bu işi bir metraj formu için yaparsak, toplamda 100 metraj sayfası için fazlaca iş demektir. :) Elle girdiğim değer üzerine bir formül uygulayarak sadece G kolonunda bu işi çözmeliyim... -
birde şu denenebilir, bu g sütunu olduğu gibi x'e kes yapıştır yapılır. g sütununa daha sonra en üste "=x1/100" yazıp en aşağı kadar formül uzatılır. arkadaşın dediğinden çok farkı olmadı aslında ama makro yazmadan aklıma da başka bişiy gelmedi.
-
Hocam birde şunu dene;
X1'e 100 yaz, daha sonra kopyala... G sütunundaki tüm verileri seç, sağ tık, Paste Special, en alttan tekrar Paste Special. "Divide" ben denedim oluyor...
-
G14=G14/100 ü yemez herhalde :)
-
once formulle yeni kolona gir ondan sonra kopya ve farkli yapistir yaparak hersi g kolonuna yapistir.
bu isin en kolayi o.
-
Tam olarak anlayamadım ama koşullu biçimlendirme belki işe yarayabilir kanımca...
-
bi gönderseydin de anlasaydık..