Excel Konusunda Ufak Bir Yardım
-
şimdi ilaç listesi yapıyoruz eczanede 630 kalem ilaç oldu bunların içinde aynı olanlarda var
2-3-5 kez yazılanlar var excel'den liste yaptım şimdi örneğin
1-vermidon
2-aspirin
3-novalgin
4-parol
5-vermidon
6-parol
bu sekilde liste olduğunu varsayalım bunları alfabetik sıraya otomatik koyabilir miyim ?
yada aynı isimli ilaçları renkli şekilde gösterebilir miyim otomatik filan var mı bi yolu ?
-
sütunu seçip sıralayabilirsin
-
o şekil yaptım bu sefer karşı sutundaki adet kısmı sabit kalıyor bütün hepsi karışıyor
edit: tamamdır saol hallettim sonunda :)
-
office 2007 de sıralama yaptığın zaman seçimi genişlet dersen yan sütunlardaki verilerde sıra değiştirir.
-
peki başka bişi soracam
örnek liste
isim adet birimfiyat toplamfiyat
1-aspirin 2 1,09
bu sekil yazdığımda toplam fiyatı otomatik yazabilmesi için yapılacak bişi yok mu ?
-
örnek dosya atıyorum bi tane onu incele anlarsın zaten :)
-
http://rapidshare.com/files/317469195/kreyzi.xlsx.html
burdan indir örnek dosyayı. toplam fiyat kısmında tıkladığında formülü görürsün.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
http://rapidshare.com/files/317469195/kreyzi.xlsx.html
burdan indir örnek dosyayı. toplam fiyat kısmında tıkladığında formülü görürsün.
-----------------------------benim office 2003
2007 yüklü olan biri 2003'e cevirip verebilir mi
-
adet c sutünü diyelim, birim fiyatta d sutünu diyelim.. satırda 2 diyelim o halde formul
toplam fiyat sutünü işaretle = yap sonra=c2*d2 bu şekilde yaptıktan sonra sağ alt köşeye mouse sürekle ince + çıktığında aşağıya kaydırırsan olur.
toplam fiyatların yuvarlamaması istiyorsan o halde ;
=YUVARLA(ÇARPIM(C2;D);2) bu şekilde yazıcaksın formülü bu şekilde yazmazsan arka planda yuvarlama olur :) yani listenin toplamını en alta yazarsan fiyat yüksek çıkar..
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------
peki başka bişi soracam
örnek liste
isim adet birimfiyat toplamfiyat
1-aspirin 2 1,09
bu sekil yazdığımda toplam fiyatı otomatik yazabilmesi için yapılacak bişi yok mu ?
-----------------------------toplam fiyatın olduğu bölüme =adet*birim fiyat olduğu sutunları yaz
-
tamamdır beyler sağolun özellikle sanane nickli müridin yardımlarıyla bitirdik :F