folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Excel Saat Toplama Olayı | Yardım Lazım

Excel Saat Toplama Olayı | Yardım Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Merhaba mürid(e)ler, excelde bir tablom var ve ben bu tabloda belirli hücrelerdeki saatleri toplayıp dakikaya çevirmek dakikayı da sayı cinsinden yazmak istiyorum ama çıkamadım işin içinden.

Direk tabloya bakıp öneri de sunabilirsiniz aşağıda anlattıklarım biraz karışık oldu :D 

Şöyle ki; mesela 10 adet veri var 07:15 (zaman dilimi olarak değil, geçen zaman. Mesela internet kafede oturdun 7 saat 15 dakika pc kullandınya bunu 07:15 olarak yazıyorum, öyle gerekiyor.) Şimdi ben bu 10 adet saat bilgisini topluyorum ve sonuç 23 saat oluyorsa sıkıntı yok ama 24 saati geçerse sıfırdan sarıp yanlış saat gösteriyor. O yüzden hücre biçimlendir deyip gg:ss:dd:nn şeklinde yaptım okey topladım. Mesela 10 adet saat var toplamı benim gg:ss:dd:nn formatına göre 5:15:10:00 oluyor yani 5Gün 15Saat 10Dakika gibi . Tamam bunu ozaman nasıl dakikaya çeviriim? onu da bulamadım bom bok bişey oldu :D 

Tabloya yazdım saatleri amele usulu hesap makina ile toplayıp yazdım şimdi. İstediğim şekil tam olarak bu.

EDIT : Teşekkürler Jinpachi hocam.

gg:ss:dd:nn olarak topladım. Dakikaya çevirme işini de =GÜN(hücrenumarası)*24*60+SAAT(hücrenumarası)*60+DAKİKA(hücrenumarası) şeklinde topladım.

dcpromo tarafından 28/May/18 08:51 tarihinde düzenlenmiştir

next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jinpachi
    Jinpachi's avatar
    Erkek

resimdeki gibi yaparsan toplam saati hatasız (24+ sekilde) alırsın.

ama dakikaya nasıl çevrilir, bilemiyorum

edit:  hücre biçimlendir kısmında tür alanındaki [s]:dd:nn kısmını silip sadece [dd] yazınca oluyor

Jinpachi tarafından 26/May/18 14:35 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşa, Öl...