Excel VBA Excel'den Chartları Alıp Powerpoint'e Yapıştırmak Yardım
-
Merhabalar,
Elimde çok uzun slaytlar var ve bunları her hafta yapmam gerekiyor. VBA ile exceldeki chartları kopyalayıp belirli slaytlara yapıştırmam gerekiyor fakat bulamadım nası yapacagımı. Aşağıdaki kodda path'te bulunan ppt'yi açıyor daha sonra excelde bulunan sheet1'deki 2 chartı ppt'nin içine yapıştırıyor. İşin son aşamasına gledim fakat daha fazla ilerleyemedim.
şimdi ben istiyorum ki sheet1 de bulunan chartları slide 5e atsın. sheet2 de bulunan chartları slide 7ye atsın. chartların tam olarak belirlediğim yerlere atılmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Sub ExcelToPres() Dim PPT As Object Set PPT = CreateObject("PowerPoint.Application") PPT.Visible = True PPT.Presentations.Open Filename:="C:\Users\mustafze\Desktop\MyTasks\PPTX denem.pptx" Dim myppt_pres As PowerPoint.Presentation Set myppt_pres = PPT.ActivePresentation Dim myslide As PowerPoint.slide Set myslide = myppt_pres.Slides(PPT.ActiveWindow.Selection.SlideRange.SlideIndex) Dim mychart As ChartObject For Each mychart In ActiveSheet.ChartObjects 'MsgBox mychart.Name mychart.Copy myslide.Shapes.PasteSpecial ppPasteDefault 'from one sheet.if u have more sheets than number changes myslide.Shapes(1).Top = 100 myslide.Shapes(1).Height = 300 myslide.Shapes(1).Left = 30 'Set myslide = myppt_pres.Slides.Add(myppt_pres.Slides.Count, ppLayoutBlank) Next End Sub
Ekerci tarafından 30/Mar/17 15:14 tarihinde düzenlenmiştir -
-
ActiveSheet.ChartObjects yerine sayfa1.chartobjects olarak değiştirirsen sayfa 1 dekini alır.
aynı şekilde mysilde= kısmındaki ptt.activewindows yerine windows(5) yazarsan pp deki 5. sayfaya aktarır
-
mesajla ulaşırsan yardımcı olabilirim