Excel Yardım !
-
Bugün saat 8 e kadar hocaya mail atmamız gereken bir excel ödevi var . Uğraştık işin içinden bikaç yerde çıkamadık acaba yapabilcek bir babacan anacan biri varmı. Soruyu Veriyorum 20 ile 30 kişi arası bir sınıf listesi oluşturun isimler rastgele olsun.Bu öğrenciler için 1. ara sınav,2 ödev,1 uygulama sınavı ve 1 final notunu rasgele olarak giriniz.Ara sınavın %30 unu , 1. ödevin %5 ini , 2. ödevin %10 unu ,uygulama sınavının %15 ini ,finalin %40 ını alarak ortalama notu belirleyinç AA BA BB CB CC DC DD FF notlarını ortalama notları içerisinde dağıtılacak şekilde denklemi yazarak , ortalamaları notlandırınız. (Uygulama sınavından 50 altında alanların kalma zorunluluğı vardır) Notlar yazılırken başarı notu 60 ın üzerinde olan öğrencileri süzecek otomatik seçimi yapınız. Öğrenci isimlerini X kategorisi ekseninde ortalamaları y ekseninde gösteren grafiği 1. kılavuz çizgileri ile ve default renklerden farklı olarak çiziniz. Soru böyle uğraşmak istemiyen fakat nasıl formüller oluşturacağımı söylesenizde olabilir ben ona göre ayarlarım birşeyler
-
basit excel bilgisi olan yakın birinden yardım al derim ben ...
şimdi tek tek yazamam burda kardeşim ama excel f: işlemler adres çubuğu olur üstte araçlar dan veya seçeneklermiydi şimdi tam hatırlıyamıcam onlardan birinden bu işlemlerin hepsini yaptırabilirsin ...
başarılar...
-
hangı okulda okuyon la sen konuyla alaksız ama arkdasımda da aynı sekılde excel odevı var o yuzden sordm yanı kısmen benzıyoo behsetmıstı odevım var dıye yardımcı olamamısdım bılmyorum cunku :D
Toplam Hit: 939 Toplam Mesaj: 3