Excel Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

İçinde resimde görülen formatta veri bulunan bir excel dosyam var. Bu dosyanın içerisinde  yaklaşık 1500 kayıt var.

Bu dosyada "KOD NO" yazan hücredeki veriye göre listeyi filitrelemek istiyorum. Normal filitreleme işlemi yaptığım zaman sadece

4 satırını gösteriyor. Benim istediğim ise "KOD NO" hücresine göre filitrelediğim zaman resimde gördüğümüz bağlantılı tüm

hücreleri filitrelemesi. Bunu nasıl bir yol izleyerek yapabilirim.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cahitnuri
    cahitnuri's avatar
    Erkek

Hocam nasıl yapıldığını bilmiyorum açıkçası ama elimde şöyle bir liste var. Burada sanırım senin istediğine benzer bir yapı var.

https://www.ogretmenlericin.com/meb/meb-atama/2018-il-disi-atama-kontenjanlari-iller-arasi-yer-degistirmeye-acilan-okullar-30749.html

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

excel belgeni yeniden düzenlemelisin.

no - sıra no - tarih - sayı - isim - isim - özellik - detay özellik - kod no - detay - iletişim - açıklama şeklinde

şimdi sen kod no seçtiğin zaman özellik ve detay özellik hücreleri aynı sütünda olduğu için diğer hücreleri göremezsin

belki VBA ile bir şeyler yapılabilir ama benim o kadar detaylı bilgim yok.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bu sekilde dataya hakim olamazsın.

vba ile yapılır formüllede yapılır ama üzerine çok kasmak gerekir.

formülle söle yapabilirsin, formülle bunları tek satıra çekersin.

baka bir sheette "=d3" yaparsın sonra onu kaydırırsın. daha sonra gelen datayı filtrelersin. kod no gelmeyienleri atarsın elinde bir satırda sadece kod no gelir. digerleri içinde aynısını yapabilirsin

datayı tek satıra cekmen lazım tıpkı database de oldugu gibi. o zaman onun üstünden birşeyler yapabilirsin.

vba bilio olsaydın daha kolay olabilirdi. değişken belirleyip her seferinde oraya atardın. merge edilmiş datalar iyi değildir genelde. görsel acıdan güzel durur ama iyi değildir. ben olsam normal 1 satır data yapar, görsel içinde o datayı formülle cekerdim.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Şekil olarak her bir bilgiyi bir sütuna girsen istediğin olacak zaten sanırım?  

next next next install
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Hocam önemli bir döküman değilse, excell i paylaşabilirmisin.

Kurcalayıp geri upload edeyim.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 1596 Toplam Mesaj: 6
excel