Excel Yardım
-

İçinde resimde görülen formatta veri bulunan bir excel dosyam var. Bu dosyanın içerisinde yaklaşık 1500 kayıt var.
Bu dosyada "KOD NO" yazan hücredeki veriye göre listeyi filitrelemek istiyorum. Normal filitreleme işlemi yaptığım zaman sadece
4 satırını gösteriyor. Benim istediğim ise "KOD NO" hücresine göre filitrelediğim zaman resimde gördüğümüz bağlantılı tüm
hücreleri filitrelemesi. Bunu nasıl bir yol izleyerek yapabilirim.
-
Hocam nasıl yapıldığını bilmiyorum açıkçası ama elimde şöyle bir liste var. Burada sanırım senin istediğine benzer bir yapı var.
https://www.ogretmenlericin.com/meb/meb-atama/2018-il-disi-atama-kontenjanlari-iller-arasi-yer-degistirmeye-acilan-okullar-30749.html -
excel belgeni yeniden düzenlemelisin.
no - sıra no - tarih - sayı - isim - isim - özellik - detay özellik - kod no - detay - iletişim - açıklama şeklinde
şimdi sen kod no seçtiğin zaman özellik ve detay özellik hücreleri aynı sütünda olduğu için diğer hücreleri göremezsin
belki VBA ile bir şeyler yapılabilir ama benim o kadar detaylı bilgim yok.
-
bu sekilde dataya hakim olamazsın.
vba ile yapılır formüllede yapılır ama üzerine çok kasmak gerekir.
formülle söle yapabilirsin, formülle bunları tek satıra çekersin.
baka bir sheette "=d3" yaparsın sonra onu kaydırırsın. daha sonra gelen datayı filtrelersin. kod no gelmeyienleri atarsın elinde bir satırda sadece kod no gelir. digerleri içinde aynısını yapabilirsin
datayı tek satıra cekmen lazım tıpkı database de oldugu gibi. o zaman onun üstünden birşeyler yapabilirsin.
vba bilio olsaydın daha kolay olabilirdi. değişken belirleyip her seferinde oraya atardın. merge edilmiş datalar iyi değildir genelde. görsel acıdan güzel durur ama iyi değildir. ben olsam normal 1 satır data yapar, görsel içinde o datayı formülle cekerdim.
-
Şekil olarak her bir bilgiyi bir sütuna girsen istediğin olacak zaten sanırım?
-
Hocam önemli bir döküman değilse, excell i paylaşabilirmisin.
Kurcalayıp geri upload edeyim.