folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Excelde Hesap Algoritması

Excelde Hesap Algoritması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Excelde bir hesap yaptımam gerekiyor fakat bir türlü yaptıramadım. Excelden ve algoritmadan anlayanlardan yardım bekliyorum sorun şu ; Bir çatı uzunluğu var örneğin 11 metre.  Elimde de farklı uzunluklarda sac var ( 2 m 2.5m 2m 3.5m 4m ve 5m). Her sacında fiyatı farklı (küçükten büyüğe artıyor). Ben excelde bu 11 metrenin hangi tip saclarla kapatıldığı ve bunu yaparken de fiyat analizi yaparak sonuc bulmak istiyorum. Yani 11 metreyi  3m+3m+3m de kapatabilir 5m+5m+2m de kapatabilir 3.5m+3.5m+4m de kapatabilir. Burada en uygun uzunluk ve fiyata sahip olanı gösterecek bir  hesap nasıl yapabilirim.  Benim için asıl önemli olan ise uzunluk tespiti fiyat ilk etap için olmasa da olur.  Dikkat edilmesi gereken hususlar şunlar; her saca uc uca ekleneceği için binme payları var. Yukarıda ki örneğe göre 3.5m+3.5m+4m toplam 11 m değil 3.5m+3.4m+3.9m toplam 10.8 m oluyor.  Binme payı sabit her sac için 10 cm.  Diğer Alternatifte 5m+5m+2m ise 5m+4.9m+1.9m  yani 11.8 m oluyor.  Bu iki örnekte gördüğünüz gibi biri 20 cm kısa kalıyor diğer 80 cm uzun geliyor.  Tam bu noktada ise 11m nin üzerinde ki en yakın kombinasyonu  seçtirebilecek hesap lazım.  Umarım Karmaşık anlatmamışımdır. Bu kısım hesaplamanın bir kısmı, geri kalan kısmını ben yapabildiğim için yazmadım. Yoksa devamı var  L

Saygılar

Mürit

seadog

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

güzel soru lan aslında :D

üzerinde çalışmak lazım

biraz araştıralım netten bişey çıkarsa yazarız

benim sorum 3 plakayı yan yana koyduk iki noktada üst üste bindi buralardan 20 santim kayıp var buraya kadar ok

peki dısarı dogru cıkma payı oluyormu

eğer oluyorsa hesap biraz daha kolay olur her sac plakanın iki kenarından 10 ar santim kayıp olur demek bu

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Valla soru çok güzel.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

https://www.dropbox.com/s/wgmldhi1bdna0n2/Book2.xlsx?dl=0

Acikcasi su anda pek vaktim olmadigindan tamamini yazamadim ama sadece 5 ve 4 metrelik 2 secenegin oldugu durum icin genel bir giris var. Yesil alandaki formulleri incelersen mantigi anlayip devam edebilecegini saniyorum, cok komplike bir durum degil sanki. Umarim hatasi yoktur da isine yarar.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

plakalar uc uca ekleniyor. örneğin bir plakanın boyu 4*0,88. yatay yerleştirmede sorun yok uc uca eklenen yerleştirmede sıkıntı var. verdiğim örnekler hep uc uca 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    gkhn bunu yazdı

https://www.dropbox.com/s/wgmldhi1bdna0n2/Book2.xlsx?dl=0

Acikcasi su anda pek vaktim olmadigindan tamamini yazamadim ama sadece 5 ve 4 metrelik 2 secenegin oldugu durum icin genel bir giris var. Yesil alandaki formulleri incelersen mantigi anlayip devam edebilecegini saniyorum, cok komplike bir durum degil sanki. Umarim hatasi yoktur da isine yarar.

hocam binme paylarını hesaba katmıyor. direk bölüyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Ikinci basamak yukarida kac plaka kullanildiysa onun bir azi kadar binme payi olan .1 metreyi dusuyor!

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
Toplam Hit: 2293 Toplam Mesaj: 7
excel algoritma hesaplama