Excelde Makroyu Calıstıramadım
-
Beyler bayanlar excel kullanmayı bilen güzel insanlar. bi dosyam var 4000 satırlık bunu 100 satı 100 satır bolmek istiyorum. bi makro buldum ama calıstıramadım nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkcası yardımcı olabilirseniz sevinirim makro dosyası.
Sub DOSYALARA_AKTAR() Dim D1 As Workbook, D2 As Workbook, S1 As Worksheet, X As Long Dim Satir As Long, Dosya_Adi As String, Ek As String Dim Son_Satir As Long, Say As Integer, Zaman As Double On Error Resume Next Zaman = Timer Application.ScreenUpdating = False Application.Calculation = xlCalculationManual Application.DisplayAlerts = False Set D1 = ThisWorkbook Set S1 = D1.Sheets("Sayfa1") Satir = 100 Say = 1 Ek = Format(Say, "000") Dosya_Adi = D1.Path & "\Dosya_" & Ek Son_Satir = S1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row For X = 2 To Son_Satir Step Satir Set D2 = Workbooks.Add S1.Range("A1:H1").Copy D2.Sheets(1).Range("A1") If X + Satir <= Son_Satir Then S1.Range("A" & X & ":H" & X + Satir).Copy D2.Sheets(1).Range("A2") Else S1.Range("A" & X & ":H" & Son_Satir).Copy D2.Sheets(1).Range("A2") End If D2.SaveAs Dosya_Adi D2.Close 0 Say = Say + 1 Ek = Format(Say, "000") Dosya_Adi = D1.Path & "\Dosya_" & Ek Next Set S1 = Nothing Set D1 = Nothing Set D2 = Nothing Application.DisplayAlerts = True Application.Calculation = xlCalculationAutomatic Application.ScreenUpdating = True MsgBox "İşleminiz ; " & Format(Timer - Zaman, "0.000") & " saniyede tamamlanmıştır.", vbInformation End Subyardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
sorun cozuldu kodları okuyunca sorunu buldum benim excel rusca oldugundan dolayı sayfa adı "sayfa 1" olarak gecmiyor ve dogal olarak kod calismiyordu sayfa adini degistirince duzeldi ihtiyac oldugunda kullanirken buna dikkat edin.