folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Excel'de Sheet Şifrelemek İçin Girdiğim Makrolar Devre Dışı Oluyor. Önleyebilir Miyim?

Excel'de Sheet Şifrelemek İçin Girdiğim Makrolar Devre Dışı Oluyor. Önleyebilir Miyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhabalar.

Excel'de 10 tane sayfam var. Her sayfa özel bir kişiye ait. Herkes kendine ayrılmış sayfayı görmeli; yani ötekinin sayfasını görememeli.

Bunun için her sayfaya şifre atadım (Makrolarla). Herkese özel şifre belirledim. Gayet de güzel çalışıyor; ama sorun şu.

Bunu mail olarak ulaştırdığımda karşıdaki kişi salt okunur ya da düzenleme modu etkinleştirilmeden görüntülediğinde, excel programı makroları otomatik devre dışı bırakıyor. Yani diğerinin de görmemesi gereken sayfasını görüntüleyebiliyor. Bilgisayarına kaydetse sıkıntı yok ama mailden açınca makro devre dışı kalıyor.

Bunu önlemek istiyorum. Ya da makrolara başvurmadan her sayfayı nasıl şifrelerim?

SoloTurk tarafından 04/Tem/15 09:05 tarihinde düzenlenmiştir

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

cok ilkel olacak ama belki ise yarar;

bir giris sayfasi olustur, bu giris sayfasina sifre yazilsin, yazilan bu sifreye gore her sayfa icin belli sifre disinda sifre yazilmasi durumunda diger sayfalarda hucre arka planini siyaha boyayacak kosullu format yaz.

hucre formatlamadan hucre icerigi ve formulleri gizlettir (iste bu nokta sacma olabilir)

musait oldugum da ornek yollayacagim.

edit 1: benim hayal dunyam kosullu format menusunden daha genis cikti, soyledigim seye imkan verecek birsey yok. ancak her hucreye EGER formulu ile sifre kontrolu yaptiracak kadar siyirdim diyorsan, anlattigim yontem uygulanabilir.

edit 2: oldu bu sefer, yarim saate ornek yollayabilirim sanirim.

edit 3: excel harbiden canmis, 1.editteki olaya gerek kalmadi https://yadi.sk/d/vCJC0e60hfNiw

VisualBoy tarafından 04/Tem/15 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Rar olarak gönder

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

5 kb fark etti :) duzenlemek ve formulleri gormek isteyenler icin sifre: 123

https://yadi.sk/d/Uz2d1InThfNqY

VisualBoy tarafından 04/Tem/15 14:55 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    SoloTurk bunu yazdı

Arkadaşlar merhabalar.

Excel'de 10 tane sayfam var. Her sayfa özel bir kişiye ait. Herkes kendine ayrılmış sayfayı görmeli; yani ötekinin sayfasını görememeli.

Bunun için her sayfaya şifre atadım (Makrolarla). Herkese özel şifre belirledim. Gayet de güzel çalışıyor; ama sorun şu.

Bunu mail olarak ulaştırdığımda karşıdaki kişi salt okunur ya da düzenleme modu etkinleştirilmeden görüntülediğinde, excel programı makroları otomatik devre dışı bırakıyor. Yani diğerinin de görmemesi gereken sayfasını görüntüleyebiliyor. Bilgisayarına kaydetse sıkıntı yok ama mailden açınca makro devre dışı kalıyor.

Bunu önlemek istiyorum. Ya da makrolara başvurmadan her sayfayı nasıl şifrelerim?

n'oldu ise yaradi mi_?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Dosyayi one drive a at. Orda share kismindan her sayfaya ayri link cikart linki ver

Toplam Hit: 955 Toplam Mesaj: 6
tahribat excel soloturk