folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Excel'de Ürün Kodunu Yazınca Diğer Verilerin Otomatik Çıkması

Excel'de Ürün Kodunu Yazınca Diğer Verilerin Otomatik Çıkması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Merhaba,

Excel 2013 hazır şablonlarından "Günlük Satış Raporu'nu" kullanmak istiyorum. Ürünlerin kodlarını yazınca otomatik olarak sağ tarafında da Ürün'ün ismi çıkıyor. Fakat ben buna ek olarak tanımladığım fiyatın da otomatik olarak girmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba ? 

Yapmak istediğim şablon tanım olarak şöyle bir şey olacak:

Burada ürün kodunu yazdıgım zaman Hem ÜRÜN AÇIKLAMASI hem de BİRİM FİYATI sütunlarının otomatik olarak önceden tanımlamış olduğum değerlerde çıkmasını istiyorum.

Teşekkür Ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

dilersen boş bir zamanımda  programını yazabilirim. kaç kalem ürün var ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    rui bunu yazdı

dilersen boş bir zamanımda  programını yazabilirim. kaç kalem ürün var ?

rui toplamda 1000'e yakın ürün var. Bir ara vardı bende eskilerde, kayboldu gitti. Şimdi bu bahsettiğim şablonda ürün kodunu yazınca zaten ürün adı çıkıyor. ama veriler sayfasına fiyat adında bir sütun ekliyorum, o formülü uyguluyorum. olmuyor. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Aynı konuyu microsoft answer'a da yazmıştım. Bir kullanıcı sağolsun yanıtlamış. İleride aynı sorunla karşılaşacaklar için buraya yazayım dedim:

Kullandığımız şablonda verilerimizi oluşturmak için bir sayfa hazırlıyoruz ve diyelim ki sayfanın ismi Veriler olsun. O sayfaya ÜRÜN KODU, ÜRÜN AÇIKLAMASI, BİRİM FİYATI şeklinde üç sütun tanımlayıp hepsini dolduruyoruz. Burada işinize yarayacak başka birimler de yazmak sizin elinizde. Dilerseniz renk, adet gibi şeyler de tanımlayabilirsiniz. 

Sonra yeni bir çalışma sayfasında bahsettiğim şekilde satışlarımızı listeliyoruz. 

Yukarıdaki resimden örnekle Açıklama kısmının formül çubuğu şu şekilde olacak: =EĞERHATA(EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA([@[ÜRÜN KODU]];tblEnvanter;2;0));"";DÜŞEYARA([@[ÜRÜN KODU]];tblEnvanter;2;0));"Açıklama bulunamadı")

Birim Fiyatı'nın ise formül çubuğu böyle olacak: =EĞERHATA(EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA([@[ÜRÜN KODU]];tblEnvanter;3;0));"";DÜŞEYARA([@[ÜRÜN KODU]];tblEnvanter;3;0));"Açıklama bulunamadı")

Kolay Gelsin

Toplam Hit: 7507 Toplam Mesaj: 4