Excel'deki Formülüm, Boş Hücre İçin Aktif Olmasın İstiyorum. Yardım Edebilir Misiniz?
-
Arkadaşlar excel'de şöyle bir formülüm var.
=EĞER(B39=I39;1;EĞER(YADA(B39="";E39="";I39="");"";EĞER(YADA(E39=$Q$12;E39=$Q$13;E39=$Q$14;E39=$Q$15);1;2)))
Formüle göre B39 ve I39 birbirine eşit olursa bir sonuç elde ediyorum.
Ama bazı satırlarda B39, E39, I39 hücrelerinden birini boş bırakmam gerekiyor.
formülde gördüğünüz gibi B39, E39, I39 hücrelerinden biri boş olunca, formül boş bir sonuç versin, yani formülün yazılı olduğu hücre hareket görmesin istiyorum.
Ama formül diğer fonksiyonlardan dolayı hala sonuç veriyor. Nerede hata yapıyorum?
-
-
daha acik yazabilirmisin
a1 a2 b1 b2 diye gid
formulun biri e39 da diger q13 de :S
-
Yapmak istediğinizi doğru mu anladım emin değilim ama bir de böyle deneyin:
=EĞER(YADA(B39="";E39="";I39="");"";EĞER(B39=I39;1;EĞER(YADA(E39=Q12;E39=Q13;E39=Q14;E39=Q15);1;2)))
Yine sorun varsa excel dosyanızı paylaşarak anlatırsanız daha sağlıklı olur.
-
RaNGeR bunu yazdı
Yapmak istediğinizi doğru mu anladım emin değilim ama bir de böyle deneyin:
=EĞER(YADA(B39="";E39="";I39="");"";EĞER(B39=I39;1;EĞER(YADA(E39=Q12;E39=Q13;E39=Q14;E39=Q15);1;2)))
Yine sorun varsa excel dosyanızı paylaşarak anlatırsanız daha sağlıklı olur.
Evet hocam;
Doğru cevap bu. YADA formülünü EĞER içinde en öne alınca tam istediğim gibi oldu.
Tüm ilgilenen arkadaşlara ve doğru formülü veren sana çok teşekkür ederim.
-
B39 ve I39 höcrelerinin çarpımını bir hücreye yazdır. Boş hücre sıfır dır ve herhangi biri boş olursa çarpımıda sıfır olur.
B39 ve I39 içeriği metin ise hücre içeriği değilde hücre içeriğindeki karakter sayısınız bul ve çarptır. Boş hücrenin karakter sayısı sıfır olur, diğeri dolu olsa da farketmez sonuç sıfırdır.
-
Olgunisik bunu yazdı
B39 ve I39 höcrelerinin çarpımını bir hücreye yazdır. Boş hücre sıfır dır ve herhangi biri boş olursa çarpımıda sıfır olur.
B39 ve I39 içeriği metin ise hücre içeriği değilde hücre içeriğindeki karakter sayısınız bul ve çarptır. Boş hücrenin karakter sayısı sıfır olur, diğeri dolu olsa da farketmez sonuç sıfırdır.
Çok teşekkür ederim hocam.
Ellerine sağlık.