Excelle İlgili Bir Soru
-

şöyle bir sorum olacak
öyle bir filtrelemeliyimki sadece hem adenovirüs hemde rotavirüs istenen hastalar kalsın..
mesela bu tabloda muhammet a** ve hayrunnisa ab** kalsın
-
http://www.excel.web.tr/f14/coklu-veri-filtreleme-t91932.html
Belki işine yarar..
watervay tarafından 26/Nis/14 01:33 tarihinde düzenlenmiştir -
yan tarafta yeni bir kolon olustur ve olusturdugun bu kolona sunu yaz =IFERROR(IF(SEARCH("b",C1)>0,1,0),0) bunun anlami; eger C1 hucresi "virüs" kelimesini iceriyorsa bu hucrenin degerinin 1 olacagi, degilse 0 olacagidir. daha sonra yeni olusturmus oldugun kolonda filtreleme yap ve sadece 1 olanlari listele, bu kadar. (=IFERROR(EĞER(MBUL("b",C1)>0,1,0),0) Turkcesinide yazayim dedim ama iferror'un Turkce versiyondaki karisligini bulamadim, search'un karsiligida bul mu? yoksa mbul mu? onuda bilmiyorum.)
eger yukaridakini yapamazsan;
giris kismindaki bu secenek ile sectigin sutunda yazmis oldugun metni iceren hucrelerin rengi degisecektir, isini gorur sanirim.
VisualBoy tarafından 26/Nis/14 08:25 tarihinde düzenlenmiştir
-
adı ve soyadı nı diye yeni bir sütun yap. birleştir(a2;" ";b2) olur.
adı soyadı sutünü seçip koşullu biçimlendirme>>yeni kural>>yenilenen ve benzersiz kısmında yenilenleri ve dolgu rengi değiştir>> tamam dede.
adı ve soyadı iki kere yazılı olan dolgu renginde değişecektir.
buradan sırala deyip dolgu rengine göre sıraladığında işi görecek veriye sahip olursun diye düşünüyorum.
-
1 gun sonra aklima geldi konuyu kontrol etmek, ben sorunu eksik olarak anlamisim;
=IFERROR(IF(SEARCH("adeno",C1)>0,1,2),2) : bunun anlami ilgili hucre adeno ise 1 degilse 2 sonucu vermesidir;
daha sonra sumif (Turkcesi ETOPLA sanirim) kullanarak isimlerin karsisinda ki degerleri kontrol et;
eger isim karsisinda 1 varsa adeno'dur,
eger isim karsisinda 2 varsa rota'dir,
eger isim karsisinda 3 varsa 2 virus beraberdir.
dosyadaki isimleri uydurup bir yere upload et, ben ayar cekerim.
VisualBoy tarafından 27/Nis/14 12:04 tarihinde düzenlenmiştir