folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Exeyi Ubuntuda Açmak Ve Dns Değiştirmek?

Exeyi Ubuntuda Açmak Ve Dns Değiştirmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    an itibari ile yeni topladıgım makineye ubuntu 8.04 kurdum. hiç bırakamadıgım bir kaç basit oyun var exe uzantılı. bunları ubuntuda nasıl çalıştırabilirim.Bir de yasaklı sitelere girebilmek için dnslerimi nerden ve nasıl değiştirebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek

şuan elimin altında ubuntu yok ama ekle/kaldır'da wine diğe birşey vardı onunla .exe çalıştırılabiliyordu fakat msn gibi windows sistem dosyasına ihtiyaç duyan programları çalıştırmıyordu, bende tam bilmiyorum :S sandman görürse kesin bi cevap yazar.

!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

wine ile acabilirsin çoğu exe dosyayı...

dns icinde "sistem yapılandırma hedesi" artık nerede ise oradan bulup değiştirebilirsin =)

şahsen ubuntu kullanmadığım için tam olarak nerden değiştireceğini söyleyemeyeceğim ama kurcala bulursun illa ki =)

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    basit oyunların dos oyunlarıysa yani klasikler DoxBox var onu kur yok normal oyun dersen bende Cedega'nın son sürümü olucak onu upload ederim bir ara şeker gibi çalışır arkadaşın dedigi gibi ekle kaldırdan Wine var onuda deniyebilirsin.Programın Ubuntudaki yerini unuttum ama konsola "sudo network-admin" yazıp yapabilmen lazım ama emin olamadım ubuntuda degilim şu anda

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    ekle kaldıra gir search'e wine yaz sonaccıma wine windows emulator paketini kur eynen stutgart ((:

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

wine yi yükledim. dns ayarlarıyla ugrasıyorum şu an.

teşekkür ederim :)

Toplam Hit: 2229 Toplam Mesaj: 6