Exeyi Ubuntuda Açmak Ve Dns Değiştirmek?
-
an itibari ile yeni topladıgım makineye ubuntu 8.04 kurdum. hiç bırakamadıgım bir kaç basit oyun var exe uzantılı. bunları ubuntuda nasıl çalıştırabilirim.Bir de yasaklı sitelere girebilmek için dnslerimi nerden ve nasıl değiştirebilirim?
-
şuan elimin altında ubuntu yok ama ekle/kaldır'da wine diğe birşey vardı onunla .exe çalıştırılabiliyordu fakat msn gibi windows sistem dosyasına ihtiyaç duyan programları çalıştırmıyordu, bende tam bilmiyorum :S sandman görürse kesin bi cevap yazar.
-
wine ile acabilirsin çoğu exe dosyayı...
dns icinde "sistem yapılandırma hedesi" artık nerede ise oradan bulup değiştirebilirsin =)
şahsen ubuntu kullanmadığım için tam olarak nerden değiştireceğini söyleyemeyeceğim ama kurcala bulursun illa ki =)
-
basit oyunların dos oyunlarıysa yani klasikler DoxBox var onu kur yok normal oyun dersen bende Cedega'nın son sürümü olucak onu upload ederim bir ara şeker gibi çalışır arkadaşın dedigi gibi ekle kaldırdan Wine var onuda deniyebilirsin.Programın Ubuntudaki yerini unuttum ama konsola "sudo network-admin" yazıp yapabilmen lazım ama emin olamadım ubuntuda degilim şu anda
-
ekle kaldıra gir search'e wine yaz sonaccıma wine windows emulator paketini kur eynen stutgart ((:
-
wine yi yükledim. dns ayarlarıyla ugrasıyorum şu an.
teşekkür ederim :)
Toplam Hit: 2229 Toplam Mesaj: 6