folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Exfat Dosya Sistemi Windows Xp De Çalışırmı Arkadaşlar ?

Exfat Dosya Sistemi Windows Xp De Çalışırmı Arkadaşlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Taşına bilir diskimi exFAT dosya sistemine çevirdim windows xp de kullana bilirmiyim deneyen oldumu ?

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Microsoft onun için bir yama çıkartmış olması lazım. Hiçbirşey yüklemeden kullanacağını sanmıyorum. Neden ntfs değil de exfat ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    google da arat bi eklenti gibi bişey indirip yüklemen gerekiyo microsoft tan. başka türlü olmaz.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Tek parça olarak büyük dosyalar kopyalamam gerek arkadaşlar diskede pek güvenmiyorum olabilecek sorunları en aza indirmek için geçici olarak exfat kullanım diyorum, o yama hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz ?  ben hiç duymadım öyle bi şey,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=1cbe3906-ddd1-4ca2-b727-c2dff5e30f61

Buradan yüleyebilirsin. Ntfs dosya sisteminde de büyük boyutlu dosyaları tek parça olarak kullanabilirsin. Fat32 olursa 4 GB'dan büyük dosya atamazsın. Ntfs kullanmanı tavsiye ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    harbi ntfs varken exfat saçma yamasız kullanamazsın

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    The exFAT system offers the following advantages:
    Enables the file system to handle growing capacities in media, increasing capacity to 32 GB and larger.
    Handles more than 1000 files in a single directory.
    Speeds up storage allocation processes.
    Removes the previous file size limit of 4 GB.
    Supports interoperability with future desktop OSs.

Provides an extensible format, including OEM-definable parameters to customize the file system for specific device characteristics.

burda da tam tersi söyleniyor. 4gb limiti yok.

edit: xp için olan yamasını kurdum dehşet bişi. usb hdd'me çaktım hemen formatı.320 gb usb hdd'ye hızlı biçimlendir deyince basar basmaz biçimlendirdi dedi:D

dosya kopyalama hızı güzel canavar gibin oldu. 20 mb / sn normal fat32 ile 10 mb /sn idi.

bence bu daha güzel.önceden açtıgım 500 mblik ayrı bi partisyona da (fat32 dir kendisi) xp için olan yamayı attım

her yerde kullanabilirim artık bunu 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Niye fat32 ile kıyaslayıp süper diyorsunuz ki. Tabi ki fat32'den iyi olacak. Ntfs ile karşılaştırsanıza. Exfat yaygınlaşmamış bir dosya sistemi sorun yaşayacaksınız. Taktığınız her yere yama kurmak zorundasınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=1cbe3906-ddd1-4ca2-b727-c2dff5e30f61

Yamayı kurdum xp de sorunsuzca kullanıyorum, ama neden sp3 ya da sp3 yüklendiğinde kendileri otomatik olrak bu dosya biçiminide yüklememiş hayret :D

Toplam Hit: 3280 Toplam Mesaj: 9