Exfat Dosya Sistemi Windows Xp De Çalışırmı Arkadaşlar ?
-
Taşına bilir diskimi exFAT dosya sistemine çevirdim windows xp de kullana bilirmiyim deneyen oldumu ?
-
Microsoft onun için bir yama çıkartmış olması lazım. Hiçbirşey yüklemeden kullanacağını sanmıyorum. Neden ntfs değil de exfat ?
-
google da arat bi eklenti gibi bişey indirip yüklemen gerekiyo microsoft tan. başka türlü olmaz.
-
Tek parça olarak büyük dosyalar kopyalamam gerek arkadaşlar diskede pek güvenmiyorum olabilecek sorunları en aza indirmek için geçici olarak exfat kullanım diyorum, o yama hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz ? ben hiç duymadım öyle bi şey,
-
-
harbi ntfs varken exfat saçma yamasız kullanamazsın
-
The exFAT system offers the following advantages:
Enables the file system to handle growing capacities in media, increasing capacity to 32 GB and larger.
Handles more than 1000 files in a single directory.
Speeds up storage allocation processes.
Removes the previous file size limit of 4 GB.
Supports interoperability with future desktop OSs.Provides an extensible format, including OEM-definable parameters to customize the file system for specific device characteristics.
burda da tam tersi söyleniyor. 4gb limiti yok.
edit: xp için olan yamasını kurdum dehşet bişi. usb hdd'me çaktım hemen formatı.320 gb usb hdd'ye hızlı biçimlendir deyince basar basmaz biçimlendirdi dedi:D
dosya kopyalama hızı güzel canavar gibin oldu. 20 mb / sn normal fat32 ile 10 mb /sn idi.
bence bu daha güzel.önceden açtıgım 500 mblik ayrı bi partisyona da (fat32 dir kendisi) xp için olan yamayı attım
her yerde kullanabilirim artık bunu
-
Niye fat32 ile kıyaslayıp süper diyorsunuz ki. Tabi ki fat32'den iyi olacak. Ntfs ile karşılaştırsanıza. Exfat yaygınlaşmamış bir dosya sistemi sorun yaşayacaksınız. Taktığınız her yere yama kurmak zorundasınız.
-
Yamayı kurdum xp de sorunsuzca kullanıyorum, ama neden sp3 ya da sp3 yüklendiğinde kendileri otomatik olrak bu dosya biçiminide yüklememiş hayret :D
Toplam Hit: 3280 Toplam Mesaj: 9