folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Exper Laptop Ekran Gelmeme Sorunu

Exper Laptop Ekran Gelmeme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Exper Karizma B5121 model bir laptopum var iyi kötü bugüne kadar idare ettim.

Yiğenlerimle eğlenceli bir film izlerken birden ekran damalı bir hal aldı sonra da ekran kapkara oldu kapandı.

Pc nin fan kısmını kontrol ettiğimde ise cayır cayır yanıyordu çok sıcaktı. Altında soğutucu olduğu halde öyle oldu bi anda.

Şarj kablosunu laptopa takınca kapalı halde power ışığı yeşil yanıyordu ve açılmaya hazır manasına geliyordu.

Şuan turuncu yanıyor ve power tuşuna basınca ilk baş yeşil yanıyor sonra anten ışığı turuncu yanıp yeşile dönüyor, silindirik şey sanırım harddisk ise önce yeşil yanıyor bi saniye sonra sönüp öylece kalıyor.

Power ışığı sabit şekilde turuncu yanıyor şuan ve powere bastığımda ekran gelmiyor.

Lütfen yardım edin. Bunu da güç bela çalıştırdığım eski pc den yazıyorum.

İnşallah harddiskime bir zarar gelmemiştir.

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Yok mu yardım edecek kimse?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

windows açılıyor mu ses falan geliyormu açıldığına dair bir ibare var mı?

windows çalışıyorsa sorun şu olabilir >ekranın ana karta bağlanyan bir jak var o jak ta çıkma olabilir 

eğer laptopu kasasını tamamen açabilirsen(internette videoları olabilir) cpu ile soğutucu arasında bir macun var o macun eskimiş olabilir. o macundan al işlemci ve soğutucu arasına sık. not tamamen kasayı sökmenede gerek olmayabilir. alttaki kapakların vidalarını sök cpu çıkabiliyorsa oradan daha kolay olacaktır seniniçin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

en sevilmeyen arızalardandır kendisi. anlattığına göre bilgisayarın start alıyor ama  görüntüyü vermiyor.

sıcaktan biryerler kısa devre yapmış kesin. pek yapabileceğin birşey yok gibi.

am herzamanki gibi ram hdd söküp takmayı dene. imkanın varsa anakartı biraz kastır yamultmaya çalış.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    sakabey bunu yazdı

windows açılıyor mu ses falan geliyormu açıldığına dair bir ibare var mı?

windows çalışıyorsa sorun şu olabilir >ekranın ana karta bağlanyan bir jak var o jak ta çıkma olabilir 

eğer laptopu kasasını tamamen açabilirsen(internette videoları olabilir) cpu ile soğutucu arasında bir macun var o macun eskimiş olabilir. o macundan al işlemci ve soğutucu arasına sık. not tamamen kasayı sökmenede gerek olmayabilir. alttaki kapakların vidalarını sök cpu çıkabiliyorsa oradan daha kolay olacaktır seniniçin

Yok hocam windows sesi gelmiyor. Termal macunu kastediyorsun sanırım 40 defa duydum 1 kere bile görmedim. Neyse parası vereyim sıkayım neyin üzerine sıkılıyorsa. Videolardan baka baka hallederim herlde tabii problem buysa. İlgin alakan için çok teşekkür ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

en sevilmeyen arızalardandır kendisi. anlattığına göre bilgisayarın start alıyor ama  görüntüyü vermiyor.

am herzamanki gibi ram hdd söküp takmayı dene. imkanın varsa anakartı biraz kastır yamultmaya çalış.

evet aynı dediğin gibi oluyor ustam netteki araştırmalarda görddüm lehim problemi olabiliyormuş benim lepto modelinde. dediğin gibi ram hdd filen sök tak yapıcam mıncırcam ama hdd nin perte çıkmış olmasından çok korkuyorum. İlgin alakan için Özellikle teşekkür ediyorum. 

TR-SCOPJE tarafından 31/Oca/15 00:12 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

mıncırınca düzeleceğini sanmıyorum hocam.

en kötü senaryoyu hemen sana söyliyimde hazırlıklı ol. geçmiş olsun.

hdd deki verilerine birşey olmaz lakin, anakartın kuzey köprüsü uçtu çok yüksek ihtimal ile.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    TR-SCOPJE bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

evet aynı dediğin gibi oluyor ustam netteki araştırmalarda görddüm lehim problemi olabiliyormuş benim lepto modelinde. dediğin gibi ram hdd filen sök tak yapıcam mıncırcam ama hdd nin perte çıkmış olmasından çok korkuyorum.

hdd pert olsa bios ekranı gelirdi en azından.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

hdd deki verilerine birşey olmaz lakin, anakartın kuzey köprüsü uçtu çok yüksek ihtimal ile.

HDD içindeki veriler benim için çok önemli.. Kuzey köprüsü, batı kavşağı vs. çok önemli değil ama en kötü senaryoda veri kaybı yoksa bu benim açımdan olumlu bir durum. İçim bir nebze rahatladı sağolasın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

Üstad götürdüm gösterdim dediğin gibi bişey olmuş sanırm anakart ile ekran kartını birbirine bağlayan çipsette problem varmış.

Değiştirmeye 200TL istediler. Üstelik maksimum 1-2 ay gider dediler.

Bir de şansıma Exper firması 7 ay evvel iflas etmiş. Servisi de kapalı.

Ekrankartı - Ram ve HDD de problem yokmuş.

Şimdi eğer yaptırsam sanırım boşa harcamış olcam 200 TL.

Acaba başka bir laptop kasası bulsam ona benim ekran kartı, Ram, Hdd takılabilir mi?

Ne olur nasıl olur bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

Toplam Hit: 1128 Toplam Mesaj: 10