Ey Türk Milletinin İnsanları!!!
-
Dikkat,bu başlık ve devamı siyasi düşünceler içerebilir ve 18 yaşın altındaki kullanıcılar için uygun değildir.
Bugün burada bir şey dikkatimi çekti. Herkes birşeylerden şikayetçi. Kimisi kürtlerin güzel ülkem üzerindeki oyunlarından, kimisi avrupa birliğinden, kimisi de mevcut yönetimden. Fakat herkesin şikayetine bakınca özellikle bir konu ortaya çıkıyor. Millet kavramı.
Bizler Türk milletinin insanları olarak artık birşeylere dur diyebilmeliyiz. Bu iş sadece klavye başından Don Kişot misali yel değirmenlerine karşı saldırarak değil, bizzat meydanlara inerek yapılmalı. Artık bazı şeylere dur denmeli. Müslümanlık mı yoksa Türk olmak mı diye bir başlık açılmıştı, işte ona cevabımız, yüce önder Atatürk'e göre din ve devlet işleri birbirinden ayrı olmalıdır. Buna laiklik denir ve biz devlet işlerinden bahsettiğimize göre ..........
Şimdi gelin sizlerde, artık bir şeyler düşünüp bunu eyleme geçirelim. Ama asla kimseye haksız yere küfür vb hakaretlerde buluınmayalım. Lütfen aşırı radikal önerileriniz için özel mesaj yolu ile bana ulaşın.
-
walla kardeşim klavye başından Don Kişot misali yel değirmenlerine karşı saldırma konusunda çok haklısın burdaki bir çok kişi sadece ona buna laf atmayı biliyor kendisine sorsan ülkesi için bi icraati olmamış insanlar bunlar.
tartışma yaparken olabildiğince objectif davranmaya çalışın şahsen ben öyle yapıyorum bugüne dek bölücü örgütler hariç bir kişinin görüşünü savunduğumu veya karşı çıktığımı söylememişimdir.siz de öyle yapın kendinize arada bi dışardan bakmayı deneyin hatalarınızı göreceksiniz. şayet benim de hatalarım varsa bunları sebebiyle birlikte bana söylerseniz beni mutlu edersiniz.
dip not : ve eğer iyce araştırırsanız laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil , din ve devlet işlerinin ayrı kollardan yürütülmesidir
-
Dikkat,bu başlık ve devamı siyasi düşünceler içerebilir ve 18 yaşın altındaki kullanıcılar için uygun değildir.
------------------
ha ha ha
-
Devlet zamanında biz dünyanın bilinen kısmının %70 ine hakimdik.
Din ile yönetilmeyi istemeyenler şimdi ufacık bir coğrafyada var olma savaşı veriyor.
Keramet millette olsa idi hiçbir zaman şu konuma düşmememiz lazımdı.
Neymiş demek ki; önce iman edeceksiniz...
Unutmayın ki Hz. Musa ile Firavun ilk karşılaşmalarından önce Hz. Musa Allah'a güvenerek sabaha kadar uyumuş Firavun ise sabaha kadar Musa'nın Rabbine zafer için dua etmişti. Ve kazanan Firavun idi.
Hz. Yusuf özgürlüğü Allah'tan istemediği için 7 sene zindanda kalmıştı.
Atatürk'te bi nane yoktur. O sadece isimdir. Onun yerinde başka bir isim olsa da bu ülke kurtuacaktı. Fakat o kadar muhtacız ki kahraman üretmeye. Bütün sorumluluğu ve başarıyı kahramanlara yüklemeye.
Mesnevi'de bir hikaye vardır. Bir zamanlar kuşlar çok kurak bir bölgede yaşarlarmış. güçlü kuşlar yavaş yavaş diğerlerini yemeye başlamışlar. Kuşlar artık birinin çıkıp dur demesinin lazım geldiğini anlamışlar. Kuşların atası olarak bilinen Si-murg isimli kuşa bunları şikayet etmeye karar vermişler.
Yaşlı bir kuşa Si-murg'u nerede bulacaklarını sormuşlar. O da altı ay kış altı ay yaz gideceksiniz. Çok uzun yeşillikler göreceksiniz. Sonra Upuzun bir çöl geçeceksiniz. Sonra da Uçsuz bucaksız bir denizi aşacaksınız. Denizin sonunda yalçın kayalar var. Upuzun. Si-murg o kayanın üstünde demiş.
Binlerce kuş yola çıkmış. Yaşlı kuşun bahsettiği yeşilliğe gelmişler. Bazı kuşlar "Naapcaksınız Si-murg'u? Alın size yeşillik" deyip ayrılmışlar.
Bir kısmı da çölü aşamadan kaybetmişler kendilerini. Takatleri kalmamış, düşmüşler.
Bir kısmı da denizi aşarken ölmüş. Sayıları gittikçe azalmış kuşların.
Deniz bitmiş. Çok büyük bir uçurum. Hepsi yorgun zaten kuşların. Uçmaya başlamışlar yukarı doğru.
Çoğunun gücü tükenmeye başlamış. Uçmayı bırakıp gagaları, kanatları, tırnakları ile tırmanmaya başlamışlar kayaya. Otuz tane kuş çıkmış kayanın tepesine.
Karşılarında bir yazı görmüşler.
"Buraya çıkan her kuş Si-murg'dur."
Si-murg farsçada otuz kuş demektir.
-
İlginç bir hikaye...
-
swordofdarkness Kardeş yazının üzerine yazacak hiç birşey yok hellel olsun...
-
Devlet Din Kuralları İle Yönetilmemeli .