Ezberleme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Sevgili Kardeşlerim, 

Bildiğiniz gibi İngilicce çalışmaya başladım. Cep kitabi olarak İrem Yay. Temel Yds kelimeri diye bir kitap aldım. Bir haftadır günlük kelime ezberlemeye çalışıyorum. Ama bir sorun var. 

Sorun ise ezberledigim kelimeyi 2 dakika sonra unutuyorum. Bir haftadır aklımda kalan 3 5 kelime kaldı. Sizce bu durum normal mi yoksa başka bir nedeni mi var? 

Sizler kelime ezberleme işini nasıl yapıyorsunuz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Kullana kullana ezberlersin. Sana tavsiyem ingilizce sohbet, tanışma içerikli internet sitelerine üye olup, sohbet etmeye çalışmandır.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Tüm öğrendiğin kelimeleri her an aklında tutamazsın ki? Kullanım esnasında aklına gelecek şekilde şifrelersen ve öyle öğrenirsen kullanımı gördüğün an ya da kullanman gereken an aklına getirirsin.

Kelime ezberleme. Kelime içeren cümleler oku. Kitap oku. Tek başına kelime bir şey ifade etmiyor. Kullanım yeri ve amacı çok daha önemli.

Ben şahsen yeni bir şey öğrendiysem çok alengirli bir ismi ya da tanımı varsa onu çalışma yaptıktan bir müddet sonra daha iyi anımsıyorum. Öğrendiğim andan kısa süre sonrasında aklıma bile gelmediği olabiliyor. Ama bir noktadan sonra hiç gereksinim duymadığımda bile anımsadığım oluyor. Beyine o veriyi işlemesi için biraz zaman vermek lazım. İşlemesini kolaylaştırmak lazım. Yoksa 1 sayfaya 100 kelime yazıp okuyarak öğrenmek çok uygun değil.

Austen tarafından 18/Şub/16 20:39 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

Bende ezberlemeyi sevmiyorum. Kelime ezber yapmıyorum. ama söyle yaparsan öğrenebilirsin bence.

O kitabı incelemedim, içerisinde kelimeler ne şekilde verilmiş? Grup olarak yani ayni anlama gelen kelime gruplari vs varsa iyi olabilir.  Grup grup ezberlersin.

Yeni öğrendiğin kelime ile ilgili bir cümle kur, yaz bunu bir kağıda.  Cümle bulamazsan yaz bi online sözlüğe ya da google a, o ilginç cumledeki anlamina bak ezberle.

Kucuk kagitlara bir tarafina kelimenin ingilizcesini digerine türkçe anlamını yazarak çalışan var. Boyle bir cok kartin olur. Cekip cekip bakarsin, karsiligini tahmin edersin. Ben verimli bulmadim bunu.

Yds icin face gruplari falan var. Katilip sorulari cevaplayabilir sende soru sorabilirsin. Bosluk doldurmali kelime calisma worksheetleri vardir bunlari cozebilirsin. Günde bir iki tane haber okuyabilirsin ingilizce. 

Kolay gelsin.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Sana tavsiyem, İngilizce kelimeleri anlamını düşünerek saçma sapan cümleler içinde kullan. Grameri salla. When i was in newyork, im a refrigerator. :)

Errare Humanum Est
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

with speaking7 

do it practical

watch to sons of anarchy

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bir arkadaş yazmış kartları verimli bulmuyorum diye :) ama ezberleme yönünden baya iyi. Kız arkadaş bu şekilde binlerce türkçe kelime ezberledi :) Ben de önce işe yaramaz gibilerinden düşünüyordum. ancak fono nun bir kitabında kelime ezberi için bu yöntemi kullanın, sırayla yazılan şey ezberlendiğinde akılda o şekilde kalır gibi bi şeyler yazmışlardı.

Ben de bu şekilde almanca kelime ezberlemeye başladım ve gayet kolay ve kalıcı şekilde ezberlemeye yardımcı oluyor.

Şimdi bunların ismi flash kart diye geçiyor. Hazır satılıyor mu bilmiyorum orda ama olmadı kendin kartlara ya da kağıda kelimenin ingilizcesini yaz, diğer tarafına da türkçesini yapılabiliniyorsa resim ile çiz, yapılamıyorsa da türkçesini yaz.. çalışırken de bazen türkçesiyle, bazen ingilizcesiyle denemeler yap. oturduktan sonra her şey onları bir akvaryum tarzi şişeye koy (kolaylıkla içerisinden kağıt al diye), daha sonra rasgele şekilde alarak bilgilerini tekrar et..

bunla ilgili telefon uygulamaları da var ama pek verimli gelmedi bana.

Onun haricinde bu kelimeleri cümleler içerisinde kullanmaya bak, bir şeylerle ilişki kurularak öğrenir insan.. Yolda yürürken cümle kur ve öğrendiğin kelimeleri bu cümlelerde kullanmaya çalış, ona uygun cümleler kur tabi.

Bunun dışında bs player in çift altyazı destekleme olayı var. Altta ingilizce, üstte türkçe şeklinde iki altyazılı olarak film/dizileri izle.

son olarak; yazışabileceğin senin seviyene yakın yabancı insanlarla tanış.. Bu şekilde de pratik yapma imkanın olur.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1267 Toplam Mesaj: 7
i̇ngilizce öğrenmek ezberleme i̇ngicce