Facebook Hesabı Dolandırıcılığı
-
Hemen olaya gireyim müritler,
Eşimin ablasının facebook hesabını çakalın biri ele geçirmiş, listedeki herkese teknosa hediye çeki çekilişi var ayağına mesaj atmış. İşte arkadaşım hediye çeki gönderiyor ayağına eşimden telefon numaralarımızı almış, gelen mesaja da evet yaz falan demiş. Eşim de benim telefondan ve kendi telefonundan mesajlara evet yazıp göndermiş. 70 lira benden 100 lira eşimden gitti.
Turkcelli aradım ödemenin iptali için, iptal edemiyoruz dedi. Ödeme yapılan firmanın iletişim bilgilerini istedim bizde yok dediler. OASİS Game diye bir firma. Turkcell firmaya ödeme yapıyor ama firmayı bilmiyor bu da ayrı bir saçmalık.
155 i aradım yönlendirsin bilişim suçlarına diye acil durumlar içinmiş 155 :)
Giden gitti, para derdinde değilim üstüne bi o kadar daha vereyim sorun değil de, bu ülkede bu tip olayların üzerine soğuk su mu içmemiz gerekiyor. Yok mu yani yapacak bir şey.
Benim paranın gittiği oyun hesabı belli, bulunamaz mı yani?
Görüş ve önerilerinizi rica ederim :)
-
Millet piç olmuş uğraştıkları şeylere bak insanların,
-
Bebenin tekidir.Online oyunlar için premimum almıştır.
-
Karakola gitsem bi şey çıkar mı ? Bi de bu elemanlar nasıl hackleyeceği hesabı seçiyor. Bi de bu bilgisayara ne yapmak lazım keylogger ile mi yapıyorlar bunu, format mı atmak lazım.
-
Karakol sıradan vakalara bakar.Senin savcılığa dilekçe vermen lazım hocam.
-
Birşey çıkar mı uğraştığımla mı kalırım ?
-
Yukarıdada dediğim gibi liseli çocuk çıkar.
-
Mustafa bunu yazdı
O kesin zaten. Ya eve hırsız girse bu kadar üzülmezdim, burnundaki sümükle dolandırdı bebe bizi ona canım sıkıldı.
-
dreamth bunu yazdıMustafa bunu yazdı
O kesin zaten. Ya eve hırsız girse bu kadar üzülmezdim, burnundaki sümükle dolandırdı bebe bizi ona canım sıkıldı.
Malesef, bebelerin oyun merakı. Bunlar ilk önce bir hesap hacklıyorlar, hesabın tüm arkadaşlarının mailini çıkartiyorlar yahoodan vs, sizin eşinizin arkadaşının facebooka kayıtlı mailide muhtemelen sistemden silinmiştir. onlarda maili yeniden kaydedip hesabı ele geçirip, sonra arkadaşlarına bu şekilde size yaptıkları gibi bir hikaye yazıyorlar, kim düşerse artık...ve her hesabın arkaşlarının mailini çektikleri için bu olay böyle sonsuz şekilde zincirleme gidiyor, asla son durak noktası yok.. Geçmiş olsun...