Facebook Kullanıcılarına Duyuru
-
Az önce habersiz bir şekilde başıma geldi. Sizlere de aktarmak istedim. Facebook'u kullanmayanlar varsa kötülemek amacıyla gereksiz post atmazlarsa sevinirim. Sonuçta orası bozmaya çalışanlara rağmen ciddi ve yaygın bir sosyal paylaşım platformu.
Facebook'un güvenlik politikasında abuk sabuk değişiklikler olmuş. Okuldan tanıdığım ve sevmediğim bir elemanı Facebook'da engelledim. Daha sonra bir durumdan dolayı engeli kaldırıp profiline bakmam gerekti. İşim bittiğinde blocklist'e eklerken 48 saat ekleyemeyeceğim yazdı. Böyle bir saçmalık koymuşlar. Birini engelleyip kazara engeli kaldırırsanız 48 saat ekleyemezsiniz aklınızda bulunsun. Öyle eskisi gibi anlık olarak bakıp tekrar blockliste koyma olayı yok.
Bu eleman profilimi göremesin diye (ortak arkadaşımız çok çünkü) güvenlik seçeneklerini bayağı bir kurcalamam gerekti. Sadece beni arkadaşlarım görsün dememe rağmen göstermeye devam etti ve arkadaş ekleme butonunu silme, resmi gizleme özellikleri gördüğüm kadarıyla kaldırılmış. Bu özelliği kullananlar varsa tekrar geri alırlarsa eskisi gibi güvenlik ayarlarını düzenlemeleri mümkün değil. Bu konuda da haberiniz olsun.
Birisi sizi rahatsız etse yanlışlıkla engeli kaldırsanız 48 saat yerine koyamayacaksınız. Son güncelleme tam manasıyla bir fiyaskoymuş.
Peki bundan nasıl kurtulabilirsiniz?
Şahsen hesabımı gözükmemesi için kapatmak zorunda kaldım ve email almama seçeniğini işaretledim. 3 saat sonra tekrar bir bakmak amacıyla giriş yaptım ve elemanı engelleyebildim. Bu duruma düşenler varsa hesaplarını kapatıp birkaç saat sonra açtıklarında bu imkana tekrar sahip olabiliyorlar. -
Yakında eklenen arkadaşlarıda kaldırmışlar.. Haber kaynağında bağlantı ekleme dün'e kadar çalışmıyordu.Onu düzeltmişler en azından.Bağlandı eklediğimde sadece link gözüküyordu.Yeni arayüzü hiç beğenmedim.Rahat kulalnamıyorum.. lite.facebook bile daha iyi gözüküyor gözüme..
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Yakında eklenen arkadaşlarıda kaldırmışlar..
-----------------------------arkadşları düzenle sayfasındaki tablarda var hacım dikkat etmemişsin (:
48 saat konusuda bence gayet normal bişi. zırt bırt engelleyıp geri kaldıran insanlar vardı.
arkadaş olarak ekle ve mesaj gonder linki: http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy§ion=contact
buradan ayarlayabılırsın hacım :)
-
o değilde sol alttaki bookmarksı bile kaldımışlar.yada nasıl yeniden oraya konulacak bilmiyoum.farmville cafe world ve fisvilleyi oraya tıklayarak hemen giriyordum şimdi ise anasayfaya gidecen oradan tıklayacan öyle girecen.hatta daha önce arama sütununa mesela farmville yazına direk uygulama çıkıyordu ama bu sefer hayran sayfası açılıyor.yeni tasarımı berbat olmuş.keşke eski haline döndürme şansımız olsa