folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Facebook Sayfaları İçin "Moderasyon Kara Listesi"



Facebook Sayfaları İçin "Moderasyon Kara Listesi"

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maxxis39
    maxxis39's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ocak/2010
    Erkek

    Bildiğiniz gibi son zamanlarda Facebook sayfalarında, her yorum altına sayfa linki yapıştıran bazı tipler vardı. Ayrıca "isteyen eklesin" şeklinde sayfalara yorum bırakan fake profiller vardı. İşte, Facebook'un yapmış olduğu bu yeni sayfa düzeni ile, bu tip insanların mesajlarını otomatik olarak engelliyor. Otomatik engellemiyorsada siz istediğiniz kelimeleri ekleyerek otomatik engelleyebiliyorsunuz. Facebook'un bu yeni özelliği ve buna benzer diğer özellikleri şahsen benim çok hoşuma gitti. İyiki böyle bir çalışma yapmışlar. Aslında geç kalınmış bir çalışmadır. Facebook'u ençok biz Türkler kullandığımız için, Facebook Ekibi de bizim sayemizde sitelerini geliştirmektedirler.

      Eğer isterseniz yeni sayfa düzeninde, sayfa ayarlarınızda bulunan "Moderasyon Kara Listesi" adlı kutucuğuna aşağıdaki kelimeleri ekleyebilir ve başka kelime eklentileri de yapabilirsiniz. Küfür Kara Listesi'ni de "Güçlü" durumuna getirirseniz liste içerisine girmiş olduğunuz kelimelerle ilgili yazılan her yorum otomatik olarak engellenir. Siz ve ziyaretçilerinizde rahat ve huzura kavuşmuş olursunuz. Eğer sayfanıza yazılan yorum spam değilse ve o yorumun engelini kaldırmak istiyorsanız "Facebook Sayfanızdaki Spam Yorumlar" adlı notumuzu okuyabilir ve orada yazdıklarımızı uygulayarak yorumun engelini kaldırabilirsiniz. Ya da isterseniz Facebook Yardım Merkezini ziyaret ederek konu hakkında detaylı bilgiyi edinebilirsiniz. 

    Bu tip reklam ve olumsuz yorum bırakan insanların, diğer sayfalara yazdıkları yorumlar da dikkate alınarak, benim eklemiş olduğum kelimelerden birkaçı aşağıdaki gibidir:

      @, adıma, adımı, aq, begen, beni, beğen, ekle, eqle, facebook.com, http, ismime, karşılıklı, reklam, sayfama, sayfamı, sayfamıza, sayfamızı, tıkla

      Bunun haricinde, kara listeye eklenecek (argo kelimeler hariç! Onlar bilerek burada yazılmamıştır!) kelime eklentileriniz varsa ya da sizinde bu konu hakkında değişik fikirleriniz varsa herzaman fikirlerinizi almak isterim. Yazacağınız yorumlar da göz önünde bulundurularak bu konu içeriğindeki kelimeler güncellenecektir. 

    NOT: Birisine hitap ederken @ işaretini kullandığımız için, isteyenler bu işareti kaldırabilir. Benim eklememdeki maksat bazı kişiler, hani kendini uyanık zannedipte yönetici bölümüne falanca mail adresini ekleyin diyenler için ben bu işareti ekleme gereği duydum.

     Sevgi ve saygılarımla,

    Bizim Arşiv Yönetimi

    (Veli Şeremet)

    Not: Alıntıdır. http://www.facebook.com/notes/bizim-ar%C5%9Fiv-sizin-ar%C5%9Fivinizdir-fbml/moderasyon-kara-listenizi-g%C3%BCncelleyin/145950982135227 

    Tarafımdan denenmemiştir.


    ..
Toplam Hit: 6262 Toplam Mesaj: 1