Facebook Sohbet Programları
-
Merhaba arkadaşlar,
PC'yi karıştırayım dedim...
Messenger Discovery vs. AppData dosyalarını bakıyordum.
Bunlar Facebook'a bağlanıyor sohbet vs edilebiliyor. Şuanda aynı işlevi Messenger'ın son sürümü de yapabiliyor fakat Facebook' üzerinden herhangi bir uygulama çalıştırmadan mail ve şifremiz ile nasıl giriş yapıp bize sohbet imkanı sunuyorlar. Facebook bunun için özel API'ler vs mı veriyor. API verse uygulama yapılması gerekmez mi bizim o uygulamayı kabul etmiş olamamız gerekmez mi?
Sistem nasıl çalışıyor acep?
-
facebook login sayfasına yönleniyor uygulamaya izin veriyorsun uygulamalar sekmesinde gözüküyo hesabını nelerle ilişkilendirdiğin
-
her kullanıcının username@chat.facebook.com adresi var. true false ile online durumu kontrol ediliyor eğer online ise bu adres kullanıma açılıyor ve gönderdiğin iletiler chatte görünüyor. @facebook.com'da zaten direk mesaj olarak kutuya düşüyor.
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------
facebook login sayfasına yönleniyor uygulamaya izin veriyorsun uygulamalar sekmesinde gözüküyo hesabını nelerle ilişkilendirdiğin
-----------------------------Herhangi bir uygulama kullanmıyor...
hackworm bunu yazdı:
her kullanıcının username@chat.facebook.com adresi var. true false ile online durumu kontrol ediliyor eğer online ise bu adres kullanıma açılıyor ve gönderdiğin iletiler chatte görünüyor. @facebook.com'da zaten direk mesaj olarak kutuya düşüyor.
-----------------------------anladım hocam da peki o kullanıcı listesini nasıl çekiyor benim mail ve şifrem ile giriş yapıp ? -
pSkpt bunu yazdı:
kerim bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------anladım hocam da peki o kullanıcı listesini nasıl çekiyor benim mail ve şifrem ile giriş yapıp ?
-----------------------------senden izin alıyor.
-
hackworm bunu yazdı:
pSkpt bunu yazdı:
kerim bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------anladım hocam da peki o kullanıcı listesini nasıl çekiyor benim mail ve şifrem ile giriş yapıp ?
-----------------------------senden izin alıyor.
-----------------------------tamam ben mail şifre verdim diyelim ama nerden giriş yapıyor hangi sayfadan çekiyor benim online kullanıcılarımı ?
-
kodlarla talep eder listeni api'de verir.
-
en basitiyle hangi programlama diliyle yapılabilir böyle birşey?
-
Bi sayfaya denk gelmiştim api tarzı kullanımla ilgili bişeyler anlatıyordu tam olarak api değil ama messenger mantığıyla çalışıyor yani face kendi sağladığı içn uygulamayı kabul etmene gerek olmuyor. Face üzernden konuşmayı web client olarak düşün